ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ιωάννινα:Ενημέρωση των Προέδρων της Παμβώτιδας για την αποκομιδή απορριμμάτων


Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της καθαριότητας αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα και την συμμετοχή του αντιδημάρχου που έχει την τοπική ευθύνη Βασίλη Βλέτσα με τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδας.
Εδώ και λίγες ημέρες η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρία καθώς η αποκομιδή των απορριμμάτων γινόταν από ιδιώτες από την ίδρυση του Δήμου Παμβώτιδας, το 1998.
Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (παρατάξεις της αντιπολίτευσης) η αποκομιδή στο εξής θα γίνεται από την υπηρεσία του Δήμου.
Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και στην Δημοτική Ενότητα του Μπιζανίου.
Υπενθυμίζεται ότι πρόταση της Δημοτικής Αρχής ήταν να γίνει από ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες ώστε να υπάρξουν τα περιθώρια αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών αποκομιδής και καθαριότητας στην πόλη.
Η πρόταση αυτή δεν εγκρίθηκε από την πλειοψηφία με αποτέλεσμα να καλείται πλέον η υπηρεσία να καλύψει τις ανάγκες σε όλη την έκταση του Δήμου.
Την κατάσταση αυτή ανέλυσαν στους Προέδρους των Κοινοτήτων της Παμβώτιδας ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Πήχας και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας ζητώντας πλέον και την συνδρομή τους για την ενημέρωση των κατοίκων.
Η υπηρεσία καθαριότητας τις επόμενες ημέρες θα ενισχυθεί με είκοσι άτομα θα οποία θα εργαστούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας ενώ είναι σε εξέλιξη η πιο χρονοβόρα διαδικασία για την πρόσληψη οκταμήνων.
Με την πρόσληψη των διμηνιτών θα υπάρξει επανακαθορισμός των δρομολογίων για την αποκομιδή ωστόσο τα προβλήματα θα είναι αναπόφευκτα καθώς και το προσωπικό αλλά και ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι περιορισμένα.
Η Δημοτική Αρχή από την πλευρά της θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί η καθαριότητα σε ικανοποιητικό επίπεδο, ωστόσο οι δυσκολίες είναι δεδομένες και η συμβολή των πολιτών απαραίτητη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]