Ιωάννινα:Η ταινία "Μεγαλώνοντας" από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα συνεχίζει  τις Κινηματογραφικές Προβολές  με μια νέα ενότητα ταινιών με τίτλο "ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗΣ".Ξεκινάμε με την ταινία
"Μεγαλώνοντας" (Boyhood) του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ
Μεγαλώνοντας (Boyhood)
Ο 7χρονος Μέισον μεγαλώνει με την χωρισμένη μητέρα του Ολίβια και τη λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Σαμάνθα στο σπίτι τους στο Τέξας. Ο τυχοδιώκτης μουσικός πατέρας τους ζει τα τελευταία χρόνια στην Αλάσκα και τα παιδιά δεν τον έχουν δει εδώ και καιρό. Η Ολίβια αποφασίζει να μετακομίσουν στο Χιούστον και να τελειώσει τις σπουδές της. Ο πατέρας επιστρέφει κι εκείνος στην πόλη, αρχίζει να βλέπει τα παιδιά σαββατοκύριακα, η Ολίβια ερωτεύεται και παντρεύεται τον πολύ μεγαλύτερο καθηγητή της, τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν με τα νέα ετεροθαλή τους αδέλφια, η ζωή αλλάζει μορφή, σχήμα, ρυθμό, εικόνες. Ακολουθεί διαζύγιο, ξανά μετακόμιση, ο πατέρας παντρεύεται μία άλλη γυναίκα, αποκτούν μικρό αδελφάκι, η μητέρα γνωρίζει κάποιον άλλον, μετακομίζουν. Ο μικρός Μέισον μπαίνει στην εφηβεία, πρώτες τάξεις στο γυμνάσιο, πρώτες παρέες, πρώτο κορίτσι, πρώτο φιλί, πρώτος χωρισμός, πρώτη πίκρα. Η φωτογραφική του μηχανή γίνεται η προέκταση του εαυτού του, βρίσκει το κάλεσμά του, τη φωνή του, πειραματίζεται και αλλάζει. Μεγαλώνει.

Το 2002 ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποφάσισε να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πέρασε από οντισιόν ένα μικρό αγόρι, τον εξάχρονο τότε Ελαρ Κολτρέιν, έχοντας σκοπό να ξεκινήσει μαζί του ένα μεγάλο κινηματογραφικό ταξίδι ενηλικίωσης.Το «Μεγαλώνοντας», είναι η μοναδική ταινία μυθοπλασίας η οποία έχει γυριστεί σε βάθος 12 ετών, με τα σημάδια από το πέρασμα του χρόνου να διακρίνονται πάνω στους ήρωες της. Το γεγονός και μόνο ότι μια παραγωγή κατάφερε να ξεπεράσει τα άπειρα απρόοπτα και τις δυσκολίες που θα μπορούσαν να προκύψουν (και πιθανότατα προέκυψαν) όλο αυτόν τον καιρό είναι εντυπωσιακό.Η πιο συγκινητική στιγμή για το σκηνοθέτη ήταν το γύρισμα της τελευταίας σκηνής, όπου ο Μέισον, αρχίζει την νέα πορεία ζωής του. Το πού θα πάει, άγνωστο. Άπειρες οι επιλογές. Τουλάχιστον ξέρουμε πώς βρέθηκε εκεί. «Θυμάμαι να στέκομαι και ο ήλιος να δύει, κι υπήρχε τρομερή ενέργεια. Ήταν το τελευταίο γύρισμα μιας 12ετούς εμπειρίας και το συναίσθημα είναι απερίγραπτο. Δεν γίνεται να επαναληφθεί κάτι ανάλογο.» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

Πηγή : flix.gr ,kathimerini.gr

Παραγωγή: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Κάθλιν Σάδερλαντ, Αν Γουόκερ - ΜακΜπέι

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Σενάριο: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Φωτογραφία: Λι Ντάνιελ, Σέιν Φ. Κέλι

Μοντάζ: Σάντρα Αντερ

Πρωταγωνιστούν: Ελαρ Κολτρέιν, Πατρίτσια Αρκέτ, Ιθαν Χοκ, Λόρελεϊ Λινκλέιτερ

Διάρκεια: 165 λεπτά



EΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ - Αφιέρωμα: Ιστορίες ενηλικίωσης

ΚΥΡ 01/12-ΔΕΥΤ 02/12 Τα πλεονεκτήματα του να είσαι στο περιθώριο (The perks of being a wallflower) (2012) (Στίβεν Σμπόσκι)

ΚΥΡ 08/12-ΔΕΥΤ 09/12 Στάσου πλάι μου (Stand by me) (1986) (Ρόμπ Ράινερ)

ΚΥΡ 15/12-ΔΕΥΤ 16/12 Lady bird (2017) (Γκρέτα Γκέργουιγκ)

ΚΥΡ 22/12-ΔΕΥΤ 23/12 Juno (2007) (Τζέισον Ράιτμαν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]