Νέοι επαγγελματίες: Πόσο φόρο θα πληρώνουν και από πότε

Κίνητρο στους νέους επαγγελματίες δίνει η κυβέρνηση, μειώνοντας τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις για τα πρώτα χρόνια εργασίας τους. Το νέο καθεστώς θα ισχύσει από τη νέα χρονιά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ώθηση στους νέους επαγγελματίες ώστε να καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, φιλοδοξεί να δώσει η κυβέρνηση. Το νέο φορολογικό θα τους επιτρέπει να φορολογούνται με συντελεστή μόλις 4,5% για τα τρία πρώτα χρόνια άσκησης του επαγγέλματός τους. Δηλαδή με το μισό του πρώτου κλιμακίου φορολογικής κλίμακας. Μοναδική προϋπόθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι τα ετήσια ακαθάριστα έξοδά τους να μην ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.
«Σαφέστατα, θα είναι μια θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι μια ατομική επιχείρηση εκεί που θα πλήρωνε 900 ευρώ φόρο, με αυτή τη μείωση θα πληρώνει 450 ευρώ φόρο», αναφέρει ο φοροτεχνικός, Ηλίας Χατζηγεωργίου.

Παραδείγματα

Αν κάποιος πλήρωνε φόρο 900 ευρώ, με τη μείωση θα πληρώνει 450 ευρώ φόρο
Αν κάποιος πλήρωνε φόρο 800 ευρώ, με τη μείωση θα πληρώνει 400 ευρώ φόρο
50% έκπτωση, δηλαδή, θα εφαρμόζεται για τα τρία πρώτα χρόνιαΑπαραίτητη προϋπόθεση είναι τα ετήσια ακαθάριστα έξοδά τους να μην ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ
Ταυτόχρονα, οι νέοι επαγγελματίες που μπορεί να είναι γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι για τα πρώτα πέντε χρόνια θα μπορούν να καταβάλλουν σε ασφαλιστικές εισφορές μόλις 130 ευρώ το μήνα, δηλαδή λιγότερα και από την κατώτατη εισφορά που ανέρχεται στα 220 ευρώ μηνιαίως. «Η απεμπλοκή των εισφορών που πληρώνουν οι επαγγελματίες από το εισόδημά τους είναι μια θετική εξέλιξη, δεδομένου ότι διορθώνει μια σειρά αδικιών», συμπληρώνει ο φοροτεχνικός.
Οι ευνοϊκές αυτές φορολογικές ρυθμίσεις θα έρθουν από τη νέα χρονιά.
Με πληροφορίες από Star

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]