Διάκριση του Δημ.Σχολείου Ελεούσας Άρτας στο πρόγραμμα SAFE WATER SPORTS!

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Safe Water Sports, που έχει σαν βασικό στόχο την ασφάλεια των παιδιών και την πρόληψη ατυχημάτων στο νερό και τα θαλάσσια σπορ, πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 τo 1ο Ετήσιο Συνέδριο Θαλασσοφυλάκων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα στη μαρίνα Φλοίσβου. Την έναρξη του συνεδρίου κήρυξε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη. Ομιλητές ήταν ο κος Παναγιώτης Πασχαλάκης, Πρόεδρος του Safe Water Sports, η κα Σοφία Παπαδοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας και η κα Αγγελική Καραπατάκη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε ένα σχολείο από κάθε περιφέρεια της Ελλάδας που υλοποίησε τις περισσότερες δραστηριότητες του εγκεκριμένου, από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προγράμματος.
Από την Περιφέρεια Ηπείρου διακρίθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Άρτας και εκπροσωπήθηκε από την επικεφαλής του προγράμματος, εκπαιδευτικό Θεοδώρα Ντάνου, έναν μαθητή-αρχηγό της ομάδας δράσεων και τους γονείς του. Στα βραβευμένα σχολεία απονεμήθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής καθώς και μία εκπαιδευτική βαλίτσα που περιλαμβάνει πολλά παιχνίδια, ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες και σχεδιάστηκε από εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους και γραφίστες για παιδιά ηλικίας από 5-11 ετών. Στη συνέχεια του συνεδρίου, συζητήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση του προγράμματος. Τα βραβευμένα σχολεία θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές σε κάθε περιφέρεια, ώστε να υπάρχει ενημέρωση των μαθητών, πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια στην πισίνα, την παραλία, τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ.
Την τρέχουσα σχολική χρονιά, το Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας Άρτας υλοποιεί νέες δράσεις ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται μάθημα ρομποτικής και προγράμματα e-Twinning που εστιάζουν στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]