ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Eνωτική Αριστερή Παρέμβαση ΠΓΝΙ:Εργολαβικά Ιδιωτικά Συμφέροντα στην Υγεία και επιστροφή στην Κανονικότητα

Η απομάκρυνση των ιδιωτικών συνεργείων που παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης  στο χώρο των νοσοκομείων ήταν μια εμβληματική παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την οποία χαιρετήσαμε από την πρώτη στιγμή, καθώς παρείχε καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβής για τους εργαζόμενους,  παράλληλα δε, εξασφάλιζε αρκετούς πόρους στο σύστημα υγείας. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου υπέρ της επιλογής των διοικήσεων δημόσιων ελληνικών νοσοκομείων να προχωρήσουν στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη των αναγκών τους στους τομείς της εστίασης, της σίτισης και της καθαριότητας άνοιξε το δρόμο για την οριστική εκδίωξη των εργολάβων. Η εξοικονόμηση αγγίξει τα 100 εκατ. Ευρώ για τα νοσοκομεία της χώρας.

Στο ΠΓΝΙ η αντίσταση για τη
ν εκδίωξη των εργολάβων ήταν μεγάλη, τόσο από τις συστημικές παρατάξεις της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ, όσο και με τις δικαστικές αγωγές που ακολούθησαν, που όμως κατέπεσαν στο δικαστήριο. Το αποτέλεσμα ήταν η υπογραφή συμβάσεων 210 εργαζομένων με το νοσοκομείο μέσω ΑΣΕΠ, σύμβαση η οποία παρείχε καλύτερες συνθήκες στους εργαζόμενους, αλλά και εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ για το νοσοκομείο, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου.

Κι ενώ ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων αυτών οι οποίες λήγουν τον Νοέμβριο και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τις επιτυχημένες 100 πρώτες μέρες της «άριστης διακυβέρνησης» η κανονικότητα επιστρέφει από την πίσω πόρτα και οι ιδιώτες ζητούν ξανά τον ρόλο τους καταθέτοντας  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της προκήρυξης

Τι λέει άραγε επ’ αυτού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας..?
Τι απαντά η παράταξη της ΔΑΚΕ που τους έκλεινε όλους αυτούς τους μήνες το μάτι, εγγράφοντάς τους μάλιστα και στο σωματείο..?
Τι θα πράξει το Σωματείο εργαζομένων του ΠΓΝΙ. Θα λάβει θέση υπέρ της επιστροφής των εργολάβων, ή υπέρ των συμβάσεων των εργαζομένων με το Νοσοκομείο μέσω ΑΣΕΠ..?

Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και σηματοδοτεί την στάση που θα κρατήσει το συνδικαλιστικό κίνημα στην επέλαση του ιδιωτικού κεφαλαίου στο χώρο της Υγείας.

Η παράταξη μας καταγγέλλει την ένοχη σιωπή της κυβερνητικής παράταξης και καλεί το σωματείο να λάβει θέση κατά της επιστροφής των εργολάβων στην υγεία, που συνιστά επιστροφή σε μια κανονικότητα που πλήρωσε ακριβά ο Ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]