ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τέσσερις συλλήψεις στην Άρτα μετά από μήνυση εταιρίας αιολικού πάρκου

Δύο μέλη του Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεντζικου Άρτας και δύο κάτοικοι του χωριού συνελήφθησαν το μεσημέρι όταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η έκταση είναι στην ιδιοκτησία τους και δεν μπορεί να γίνει εκεί η εγκατάσταση του Αιολικού Πάρκου στη θέση “Γιεραμπί”.
Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας κατέθεσε μήνυση και τα 4 μέλη του Δ.Σ συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας όπου και θα παραμείνουν μέχρι σήμερα
το μεσημέρι οπότε και θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.
Οι 4 θεωρούν ότι η σύλληψή τους είναι άδικη καθώς οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες της έκτασης.
Εκτάσεις του Βελεντζικου βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού ανάμεσα τους και ένα κομμάτι όπου θα εγκατασταθεί το Αιολικό Πάρκο.
Ο Συνεταιρισμός αποφάσισε αρνητικά στην δημιουργία Αιολικού Πάρκου ωστόσο η ανάδοχος Εταιρεία εξασφάλισε τις απαραίτητες άδειες και προχώρησε στις εργασίες. Να σημειωθεί ότι η υπόθεση βρίσκεται στο ΣτΕ από το 2014 και εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης για τη δημιουργία Αιολικού Πάρκου από την πλευρά του Αγροτικού Συνεταιρισμού ο οποίος έχει προσφύγει μαζί με άλλους κατοίκους και φορείς της ευρύτερης περιοχής.
Αρνητικά γνωμοδότησε και το Δ.Σ Γ. Καραΐσκάκη το 2015 στηρίζοντας την απόφαση του Συνεταιρισμού και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας ανακαλώντας προηγούμενη θετική γνωμοδότηση.
Ο Δήμαρχος Γ. Καραΐσκάκη Περικλής Μιγδος επισκέφθηκε τα μέλη του Δ.Σ στην Αστυνομική Διεύθυνση.
πηγή arta2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]