Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου απαντά στον Γιώργο Ζάψα για τη Νιάρχου

Κατασκευή οδού Στ. Νιάρχου

Κύριε Γ. Ζάψα,
Με την επιστολή που παραλάβαμε σήμερα, επανέρχεστε στο ζήτημα κατασκευής της οδού Νιάρχου,  η οποία  δρομολογήθηκε καθώς  έγινε ήδη η εγκατάσταση του αναδόχου.
 Από την πολύχρονη εμπειρία σας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκτιμούμε   ότι γνωρίζετε πως για έργο για το οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής-     και ειδικά μάλιστα όταν αυτό έχει ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα (Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020) είναι αδύνατη η τροποποίηση του φυσικού του αντικειμένου, εφόσον δεν συντρέχουν ειδικές συνθήκες ή λόγοι ανωτέρας βίας.
Η ένταξη του συγκεκριμένου  έργου έγινε σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και σας υπενθυμίζω ότι πριν την τελική υποβολή της μελέτης, έγιναν από την Περιφερειακή Αρχή βελτιώσεις που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό αιτήματα κατοίκων και επιχειρήσεων.
Η επαναφορά ζητημάτων αλλαγής της μελέτης ως προς την προσθήκη νέου κόμβου,  αντιλαμβάνεστε - πως ακόμη και στην περίπτωση που αυτή ήταν εφικτή – θα προκαλούσε  περαιτέρω καθυστέρηση και πιθανότατα στην απένταξή του έργου από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020». Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά  θα οδηγούσε και σε  οριστική ματαίωσή του καθώς δύσκολα θα βρεθούν τα ανάλογα χρήματα στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.
Όσον αφορά τα άλλα δύο ζητήματα που θέτετε σας γνωρίζουμε τα εξής: 
Η  κάθετη σύνδεση της Στ. Νιάρχου με το Γιαννιώτικο Σαλόνι και περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά είναι ένα αχρείαστο προς το παρόν έργο καθώς  η κύρια σύνδεση απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα.
Η υπάρχουσα σύνδεση με τον κόμβο Ανατολής  έχει κατασκευαστεί με τις ισχύουσες προδιαγραφές κατά την κατασκευή του έργου, έχει συγκεκριμένα όρια ταχύτητας και οι όποιες βελτιώσεις απαιτούνται θα δρομολογηθούν με την ολοκλήρωση της οδού Στ. Νιάρχου, όταν και θα έχουμε αποκρυσταλλωμένη πλέον άποψη για το κυκλοφοριακό της ευρύτερης περιοχής.
Με εκτίμηση

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]