LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων :ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έρθει με φόρα να ολοκληρώσει το υπόλοιπο 32% των απαιτήσεων του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων πατώντας στο 68% που υλοποίησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Με το άρθρο (179) στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, «κατά την κρίση του» κ
αι χωρίς αυξημένη πλειοψηφία ή αιτιολόγηση, να εκχωρεί σε ιδιώτες :
τη συλλογή και μεταφορά στερεών αποβλήτων,
τη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων
τη καθαριότητα δημοτικών κτιρίων,
τη συντήρηση πρασίνου και
τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού
είτε αυτές οι υπηρεσίες ανήκουν στους Δήμους είτε ανήκουν στα Νομικά Πρόσωπα
Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί ένα θεσμικό πλαίσιο που προϋπήρξε και δεν το αναίρεσε φυσικά ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και το προχωρά ακόμα παραπέρα, εντάσσοντας και άλλους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο διείσδυσης των επιχειρηματικών ομίλων.
Την ίδια στιγμή οι διατάξεις του νομοσχεδίου επιφέρουν μεταξύ άλλων συντριπτικό χτύπημα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ειδικά στις κλαδικές, βάζουν σε μόνιμη «πρέσα» τους μισθούς και θέτουν υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο τη λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων ώστε να βάλουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση των απεργιών, πατώντας πάνω στον απεργοκτόνο νόμο του 50% +1 του ΣΥΡΙΖΑ. Εχθρεύονται τη συλλογική σκέψη και δράση, αγωνιούν να σταματήσουν κάθε μορφή οργάνωσης. Στο όνομα της «καταπολέμησης της γραφειοκρατίας» δίνεται η δυνατότητα για επενδύσεις όπου και με όποιους όρους θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ξεσαλώνοντας σε βάρος του λαού και του περιβάλλοντος. Μάλιστα προβλέπει κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων και των προϊσταμένων της υπηρεσίας αν δεν ανταποκρίνονται άμεσα στις προσταγές των «επενδυτών», δηλαδή σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται, είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.
Εκτός του πολυνομοσχεδίου στον αέρα βρίσκεται το ανθυγιεινό επίδομα και τα βαρέα και Ανθυγιεινά κατ’ επέκταση με κρίσιμη ημερομηνία στις 31 του Οκτώβρη με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και με την «αδιαφορία» της ΝΔ
Απέναντι σε αυτή τη γενική επίθεση που δεχόμαστε είναι ανάγκη να υπάρξει ενιαία αγωνιστική απάντηση από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου. Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνδεθεί με τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, με τη διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα.
Με βάση τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε ότι να προχωρήσει :
Την Τετάρτη 16 Οκτώβρη σε ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, δημοσιοποίηση με κάθε μέσο των αιτημάτων μας
Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη σε στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 πμ
Την Πέμπτη 17 Οκτώβρη σε συγκέντρωση στο εργοτάξιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου στις 9:30 πμ
Το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτώβρη αποχή από κάθε υπερωριακή απασχόληση και εργασία
Την Τρίτη 22 Οκτώβρη στις 6:00 μμ Γενική Συνέλευση του Συλλόγου στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, Ναπ. Ζέρβα 28-30 (ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ 2ος ΟΡΟΦΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]