LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Εργ.Κέντρο Άρτας:Κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στην αντεργατική επίθεση

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μην περάσει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.
Ανάμεσα στα «εύγε» που μοιράζει ο ΣΕΒ για το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο υπόμνημα που κατέθεσε στη Βουλή, υπάρχει και η εξής υπογράμμιση:
«Η προώθηση φιλοεπενδυτικής κουλτούρας τόσο στη Δημόσια Διοίκηση, όσο και στην ελληνική κοινωνία, πρέπει να αποτελέσει έναν εθνικό στρατηγικό στόχο χωρίς εκπτώσεις»! Με δυο λόγια, ο ΣΕΒ, καλεί τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν ως παρωχημένο τον αγώνα για δουλειά και ζωή, με σύγχρονα δικαιώματα και αντίστροφα, να θεωρούν «υπεράνω όλων» την ...αγωνία του κεφαλαίου και των κομμάτων του για τα κέρδη. Για τους καπιτα-ΛΗΣΤΕΣ και τις κυβερνήσεις τους, είναι επείγοντα ζητήματα, η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα που έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση, το χτύπημα στα συνδικάτα με την παράδοση του μητρώου στο ΣΕΒ και την κυβέρνηση του, το συντριπτικό χτύπημα στην ΕΓΣΣΕ, τις κλαδικές συμβάσεις, η ενίσχυση των ενώσεων προσώπων, το χτύπημα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, η ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των Δήμων, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η νέα ΑμερικανοΝατοϊκή συμφωνία για τις βάσεις και η εμπλοκή της χώρας όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Επείγον για αυτούς είναι το νέο χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, που όπως ανακοίνωσε η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας παρέλαβε το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» που έστησε η κυβέρνηση για τις νέες ανατροπές στην επικουρική ασφάλιση. Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων αντιασφαλιστικών μέτρων των κυβερνήσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, το εν λόγω «πόρισμα» προβλέπει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την παράδοσή της στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και τον χρηματιστηριακό τζόγο.
Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε την πάλη μας!
Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα» δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

                                             Η Διοίκηση του Ε.Κ. Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]