Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών για την τουρκική εισβολή στη Συρία


Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών καταδικάζει έντονα τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία. Η επεκτατική πολιτική του τουρκικού κράτους προς κάθε κατεύθυνση, έχει ως αποκλειστικό έρεισμα τα οικονομικά συμφέροντα των τούρκων επιχειρηματιών και όχι την ανάγκη του τουρκικού λαού για ελευθερία ή δημοκρατία από κατακτητές ή δυνάστες.
Οι άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, που ως αποστολή μας έχουμε την διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού από καταστροφές, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι όταν βλέπουμε γειτονικών λαών οι ζωές και οι περιουσίες να καταστρέφονται.
Οφείλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τη διαμαρτυρία μας προς όλους αυτούς τους « συμμάχους » και « ηγέτες » του πλανήτη οι οποίοι επί 10 χρόνια προσπαθούν να κόψουν και να ράψουν ένα κυρίαρχο κράτος τη Συρία, στα μέτρα των συμφερόντων τους, είτε εξοπλίζοντας και αφοπλίζοντας εξτρεμιστικές οργανώσεις από παρακρατικούς και εγκληματίες, είτε εκμεταλλευόμενοι υπαρκτές θρησκευτικές και πολιτισμικές αντιθέσεις των λαών της Μέσης Ανατολής.
 Είναι οι Η.Π.Α. και τα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ οι οποίοι και στη δική μας χώρα προσφέρουν « φιλία » και « συμμαχία », αρκεί να γεμίσουν την ελληνική επικράτεια με πολεμικές βάσεις και όπλα, όπως μέχρι χτες προσφέραν στον κουρδικό πληθυσμό της βόρειας Συρίας. Δε δίστασαν όμως το επόμενο πρωί να δώσουν την άδεια για την τουρκική εισβολή για να έλθουν, κατόπιν εορτής, υποκριτικά να την καταδικάσουν. Να με ποιους μας καλούν να είμαστε « σύμμαχοι ». Με όλους αυτούς που ανταλλάσσουν το αίμα των λαών για πετρέλαιο. Με το τουρκικό κράτος, που ο στρατός κατοχής του εξαπλώνεται σε Κύπρο, Συρία και Ιράκ, καλούμαστε να συνεργαστούμε ως σύμμαχοι κάτω από τη ΝΑΤΟική ομπρέλα πληρώνοντας  τέσσερα ( 4 ) δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για όπλα, βάσεις και επεκτατικούς πολέμους από το υστέρημά μας.
Την ίδια ώρα που οι δαπάνες του ελληνικού κράτους καταβάλλονται με συνέπεια προς το ΝΑΤΟ, περιορίζονται δραματικά για οργανισμούς με κοινωνική  αποστολή όπως και το Π.Σ., για την υγεία, την παιδεία κ.λ.π. Παράλληλα, ουδεμία Μ.Κ.Ο. από αυτές που            « αγωνίζονται » για το περιβάλλον και την οικολογία, ενάντια στα πλαστικά καλαμάκια του καφέ, δε βγάζει λέξη για τη μόλυνση, τους ρύπους και την οικολογική καταστροφή που προκαλεί ακόμα ένας πόλεμος. Ομοίως, όλοι αυτοί που ενοχλούνται από τα προσφυγικά και μεταναστευτικά κύματα, ξερνώντας όλο το ρατσιστικό τους δηλητήριο, δεν έχουν τώρα το θάρρος να κατηγορήσουν αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τη δημιουργία τους, δηλαδή τις μεγάλες πολυεθνικές του πετρελαίου και των όπλων.
Η νέα τουρκική εισβολή έρχεται να εξυπηρετήσει τους πλούσιους και ισχυρούς. Είναι σε βάρος όχι μόνο του συριακού λαού αλλά και κάθε γειτονικού λαού όπως ο ελληνικός, είναι ενάντια και στα συμφέροντα του ίδιου του τουρκικού λαού!
Απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση όταν υπό αυτές τις συνθήκες η Ελλάδα συνεχίζει να μετατρέπεται σε ορμητήριο πολεμικών δυνάμεων του « πολιτισμένου δυτικού κόσμου ». Εμείς οι πυροσβέστες οφείλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο μέσα από τα σωματεία μας σε κάθε Π.Υ. και Π.Κ..
Ο ελληνικός λαός δε συμμαχεί με κατακτητές και δυνάστες. Ο συριακός λαός δικαιούται να ζει ειρηνικά.           
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]