ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Όλυ Τσουμάνη για τα ΔΣ των Νομικών Προσώπων

Δήλωση της Όλυς Τσουμάνη, δημοτικής συμβούλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση για τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργήθηκαν ήδη από τον Καλλικράτη και διατηρήθηκαν από τον Κλεισθένη.

“Αν και έγκαιρα τοποθετήθηκε το ΚΚΕ, για τις αλλαγές που θα έφερνε ο Καλλικράτης ακόμα, υπάρχει πλέον εμπειρία και στο Δήμο μας για ποιο λόγο έχουν γίνει όλες αυτές οι επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα που κληθήκαμε εχθές να ψηφίσουμε για τα Διοικητικά τους Συμβούλια

Πρώτα απ όλα για να διευκολύνεται η ανταποδοτική δράση. Για να μπορούμε δηλαδή στο Σπήλαιο Περάματος να βάζουμε εισιτήριο, για να μπορούμε να έχουμε έσοδα από διαφήμιση στο Δημοτικό ραδιόφωνο κοκ

Για να απαλλάσσεται ο Δήμος και το κράτος από ευθύνες. Τέτοια ευθύνη βαρύτατη είναι για παράδειγμα η συντήρηση των σχολείων, που γίνεται πλέον από τις σχολικές επιτροπές με τη λογική του κόστους οφέλους και με χορηγίες και πολυεθνικές να αλωνίζουν μέσα στο σχολεία.

Για να “διευκολύνονται” συνεργασίες και προγραμματικές συμβάσεις προς όφελος τρίτων όπως γίνεται με το Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας και την προγραμματική σύμβαση με τη Μητρόπολη.

Για να ιδιωτικοποιούνται δράσεις και υπηρεσίες όπως έγινε με τη μεταφορά του λιμανιού Περάματος από το Δήμο στο Σπήλαιο Περάματος, η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, απευθείας εκχωρήθηκε το λιμάνι σε ιδιώτη.

Για να γίνονται προσλήψεις με ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας όπως οι κατάπτυστες συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών, στις οποίες απαγορεύεται ακόμα και η αναρρωτική άδεια, και υπογράφονται από τις σχολικές επιτροπές

Και φυσικά για να γίνεται εξαγορά συνειδήσεων με τις δεκάδες έμμισθες θέσεις προέδρων, τα έξοδα παράστασης, τις αποζημιώσεις προέδρων, αντιπροέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κλπ πρακτική στην οποία διέπρεψε η προηγούμενη δημοτική αρχή δημιουργώντας έμμισθες θέσεις σε όλα τα νομικά πρόσωπα και την οποία διατηρεί στο ακέραιο η σημερινή δημοτική αρχή”

Όλα αυτά φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με τις σύγχρονες ανάγκες των Γιαννιωτών εργαζομένων αυτοαπασχολουμένων ανέργων και των παιδιών τους. Δεν γίνεται και να κερδοφορούν οι επιχειρηματίες και να ικανοποιούνται και οι λαϊκές ανάγκες, πράγμα που εμείς επιδιώκουμε να μπει στο επίκεντρο της διεκδίκησης του γιαννιώτικου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]