ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κώστας Μπάρκας:Ακτιβιστής είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης

Κώστας Μπάρκας : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό αλλά έχει παραδώσει το κόμμα του στους νεοσυντηρητικούς».

Η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ σε κινηματογράφους για την ταινία Joker προκάλεσε τον έντονο διάλογο ανάμεσα στον Δημήτρη Μαρκόπουλο και τον Κώστα Μπάρκα, στην πρωινή εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής».
«Ακτιβιστής είναι ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος δημιούργησε ένα πολιτικό και νομικό επιχείρημα. Κάλεσε τις κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας, που διαφωνούν με έναν νόμο και η κοινή γνώμη διαφωνεί με έναν νόμο, να προβαίνουν σε μια πολιτική ανυπακοή. Είναι η νέα λογική που προκύπτει από τη νεοσυντηρητική κυβέρνηση της ΝΔ», δήλωσε  ο κ. Μπάρκας, π.Υφυπουργός Εργασίας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  στο Νομό Πρέβεζας και εξήγησε:
«Πρόκειται για ένα κίνημα κυβερνήσεων στην Ευρώπη, δεξιών, οι οποίες προάγουν έναν νεοσυντηριτισμό. Φέρνουν τη χώρα τους με τη λογικής της τάξης και της ασφάλειας χρόνια πίσω.
Επαναφέρει μια λογική της δεκαετίας του ’60, που η αστυνομία θα παρεμβαίνει όπου διαφωνεί, με το περιεχόμενο είτε της εφημερίδας, είτε του κινηματογράφου, είτε οποιασδήποτε άλλης παρέμβασης. Κριτική στην ταινία δεν θα κάνω, όμως αυτά τα πράγματα τα είδαμε σε πολύ σκληρό τρόπο στη Γαλλία. Τέτοιου είδους φαινόμενα παρέμβασης σε 15χρονα με τους γονείς και συλλήψεις για μια ταινία δεν είχαμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό αλλά έχει παραδώσει το κόμμα του στους νεοσυντηρητικούς».
Για τις κ. Αλεξομανωλάκη και Βλαζάκη, υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Κώστας Μπάρκας τόνισε: «Όλα θα φανούν, δεν προκύπτουν από το ρεπορτάζ. Βγαίνουν στην αρχή διάφορες ψεύτικες ειδήσεις ότι είναι τσακωμός μεταξύ γονέων, fake news από το Μαξίμου, μετά λένε για υπαλλήλους του υπουργείου, βγαίνει η κ. Μενδώνη και το διαψεύδει και λέει ότι φταίει η ΕΛ.ΑΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης τα ρίχνει στην κ. Μενδώνη, η ίδια επανέρχεται και ζητάει ΕΔΕ, γίνεται ο κακός χαμός και τι έχουμε στο τέλος; Έχουμε δημοσιογράφους εντεταλμένους από την ΝΔ, δηλαδή συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι λένε ότι ο νόμος που χρησιμοποιήθηκε είναι του κ. Ραγκούση. Μέγα ψέμα, είναι του κ. Γερουλάνου και είναι και αδιάβαστοι στη ΝΔ, διότι ο νόμος αυτός δεν μιλάει πουθενά για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ».
Ο κ. Μπάρκας επιτέθηκε στη ΝΔ για την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό τονίζοντας:
«Το πρόβλημα με το προσφυγικό είναι οι ρητορική που ακούσαμε την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα προβλήματα αυτά υπήρχαν χρόνια τώρα στα νησιά απλά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλη λογική διαχείρισης. Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι έκλεισαν τα σύνορα χωρών που είχαν κυβερνήσεις φύλα προσκείμενες με τη ΝΔ.
Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ που έγινε κυβέρνηση, ξήλωσε τη στρατηγό που έκανε εξαιρετική δουλειά με το μεταναστευτικό και ήταν μάλιστα και βραβευμένη διεθνώς.
Καλωσορίζουμε στη νέα πραγματικότητα τη ΝΔ και περιμένουμε δύο συγγνώμες. Τη μία για την επίθεση και την άλλη για την ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ στα βόρεια προάστεια.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]