LIVE/ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Βουλιαράτες:"Λεβέντη μου .. παλληκάρι μου ....ζεις ζωή μου "Το ξέσπασμα της Βασιλικής Κατσίφα

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα  στο χωριό του στους Βουλιαράτες.
Η οικογένεια του αδικοχαμένου 25χρονου Έλληνα που έπεσε νεκρός στο ύψωμα του χωριού από   πυρά Αλβανών αστυνομικών ένα χρόνο μετά αναμένει  ακόμη το επίσημο πόρισμα της γείτονος για τον θάνατο του Κωνσταντίνου .
Σύσσωμο το χωριό μαζί με φίλους αλλά και Βορειοηπειρώτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας έδωσαν το "παρών" συμπαραστεκόμενοι στο βαθύ πένθος της οικογένειας.
Δυστυχώς δεν έλειψαν οι περιπτώσεις στα σύνορα όπου οι Αλβανικές αστυνομικές Αρχές εμπόδισαν  την είσοδο Ελλήνων  στη χώρα καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή τους  κρίθηκαν  επικίνδυνοι για την πρόκληση επεισοδίων .
Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης  Καραθάνος στον οποίο δόθηκε έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ότι δεν κατέχει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Σχολιάζοντας ο ίδιος   στη σελίδα του στο facebook την απαγόρευση εισόδου στην Αλβανία  έγραψε :Το έγγραφο της φωτογραφίας γράφει ότι δεν μου επιτρέπεται η είσοδος στην Αλβανία γιατί δεν είναι εν τάξει τα ταξιδιωτικά μου έγγραφα. Μετά από μερικές ώρες που πέρασα στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας προσπαθώντας να φτάσω στους Βουλιαράτες για να παραστώ στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα μου έδωσαν αυτό το έγγραφο και μου απαγόρευσαν να μπω στην Αλβανία. Φυσικά με τα ίδια αυτά ταξιδιωτικά έγγραφα ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη. Όχι όμως στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας που απαγορεύει σε Έλληνες πολίτες να περάσουν στο έδαφος της με αστείες προφάσεις, επιθυμεί να έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Επίσης επιθυμεί η χώρα του να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Εν τω μεταξύ επί καθημερινής βάσης τρομοκρατεί με κάθε τρόπο την Ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Ας γνωρίζει όμως ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν τρομοκρατούνται και η τρομοκρατία του δε θα περάσει.

Μετά το μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στο κέντρο του χωριού εψάλη τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Δημήτριο και τους ιερείς που τον συνόδευαν .
Τραγική πρωταγωνίστρια η μάνα του Κωνσταντίνου που πάνω από το μνήμα του γιου της
   με δάκρυα στα μάτια μίλησε στο παλληκάρι της όπως του μιλά κάθε μέρα εδώ και έναν χρόνο   και όπως θα συνεχίσει να του μιλά μέχρι την τελευταία της πνοή ....




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]