ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εκδήλωση Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διοργανώνει διάλεξη με τίτλο «Ο ρόλος των γονιών στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών τους» την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, στις 19:30, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Ομιλητής θα είναι ο Βασίλειος Κούτρας, καθηγητής Αγωγής Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία».
Η οικογένεια αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα διαμόρφωσης της προσωπικότητας των παιδιών τους. Το πώς αποκρίνονται οι γονείς αμέσως στο κλάμα και στο χαμόγελο των παιδιών αμέσως μετά τη γέννησή τους, το αν χρησιμοποιούν τη θετική ή την αρνητική ενίσχυση, το πώς θέτουν όρια και κανόνες, το πώς διαχειρίζονται τις συναισθηματικές προβολές τους στα παιδιά τους, το πώς διαχειρίζονται το λάθος των παιδιών τους, το πώς τα εκπαιδεύουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και το στρες και τις σχέσεις τους με τους άλλους, το πώς τα εκπαιδεύουν να λαμβάνουν αποφάσεις και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής. Αλλά και  ποιο είναι το προσωπικό παράδειγμα των γονιών. Δεν μπορεί εύκολα ένα παιδί να υιοθετήσει αξίες και θετικές στάσεις ζωής, όταν αυτές απουσιάζουν από την καθημερινότητα των ενηλίκων που τον περιβάλλουν. Πρότυπα, αξίες, ιδανικά εγγράφονται ως βιωματική γνώση.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]