Το Μέρα25 Ιωαννίνων για το ΚΕΘΕΑ και την εισβολή στην Τουρκία

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων χαιρετίζει την ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος διοίκησης του ΚΕΘΕΑ. Να θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Υγείας, στην ερώτηση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25 κ. Αγγελικής Αδαμοπούλου για την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ με ΠΝΠ, απάντησε ότι σύμφωνα με την αρχή της "χρηστής διοίκησης" δεν γίνεται ένας οργανισμός που χρηματοδοτείται από το κράτος να μην "διοικείται" και από αυτό.
Και όπως σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ.Μιχάλης Κριθαρίδης «φυσικά η ΝΔ έχει άλλη άποψη για την περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών που ανακεφαλαιοποιούνται με δημόσιο χρήμα».
Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων θα αναμένει με ενδιαφέρον τη δημόσια τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας. τόσο σε αυτό το μείζον θέμα όσο και σε άλλα θέματα που άπτονται του δημόσιου συμφέροντος και γίνεται συζήτηση για «ιδιωτικοποιήσεις», πχ υπογραμμίζουμε τις πρόσφατες εξαγγελίες 16/
10/2019 του Π.Ι.Σ (Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου) για το νομοσχέδιο στην Υγεία.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή οφείλει να πάρει θέση και για την εγκληματική συμπεριφορά της Τουρκίας με την εισβολή της στη Συρία. Όπως είναι γνωστό ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον εκπρόσωπο των Κούρδων στην Ελλάδα Μουσλέμ Ιεμπραχέμ και προχώρησαν σε κοινή πολιτική δήλωση, στην οποία μεταξύ άλλων το ΜέΡΑ25 δήλωσε πως θα σταλεί επίσημη αντιπροσωπεία του κόμματος στην εμπόλεμη ζώνη ενώ ταυτόχρονα θα προβεί σε όλες τις ενέργειες στήριξης.
Ακόμη, με επιστολή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 προς τον Πρόεδρο της Βουλής ζητήσαμε α) την άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Συρίας, β)  την απαγόρευση των πτήσεων (no fly zone) πάνω από την περιοχή της Βόρειας Συρίας, όπου πρόσφατα εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα και όπου αναπτύσσεται η τουρκική πολεμική αεροπορία και γ) την άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Συρίας.

Το ΜέΡΑ25 καλεί την Δημοτική Αρχή να πάρει επίσημη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]