1,5 εκ. αυτοκίνητα δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του nextdeal.gr περίπου 1,5 εκ. αυτοκίνητα δεν περνούν από έλεγχο ΚΤΕΟ (δείτε εδώ). Οι ιδιοκτήτες δύναται να πληρώσουν τον τεχνικό έλεγχο που κοστίζει ενδεικτικά 50 ευρώ κάθε δύο χρόνια αλλά αδυνατούν να κάνουν τις απαραίτητες επισκευές στο συνεργείο που κοστίζουν πολλά περισσότερα ευρώ!

Η κακή συντήρηση των οχημάτων θεωρείται σημαντική αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και θανατηφόρων περιστατικών.

Ο όρος ΚΤΕΟ ή και Τεχνικός Έλεγχος συναντάται μέσα στις Γενικές Εξαιρέσεις των προαιρετικών καλύψεων όλων των συμβολαίων οχημάτων όλων των εταιρειών υπό την βάση πως ο ιδιοκτήτης οφείλει να μεριμνά για την σωστή συντήρηση και καλή κατάσταση του ασφαλισμένου οχήματος, προκείμενου να συμβάλλει και ο ίδιος στην αποτροπή ζημιών και ατυχημάτων. Οι προαιρετικές καλύψεις αφορούν πυρκαγιά, κλοπή, ιδίες ζημιές κ.α.

Δείτε εδώ τι αναγράφει ενδεικτικά η εταιρεία ERGO παρόμοια και άλλων εταιρειών:



Επιπλέον τυχόν αμέλεια συντήρησης και τεχνικού ελέγχου ή ακόμη και συνειδητή επιλογή του ιδιοκτήτη να μην περάσει ΚΤΕΟ αποτελούν λόγους επιφύλαξης αποζημίωσης ή και εξαίρεσης αποζημίωσης, σε περίπτωση οδικού ατυχήματος και πρόκλησης ζημιών έναντι τρίτων για όλα τα συμβόλαια όλων των εταιρειών. Σε κάθε συμβόλαιο χρησιμοποιείται διαφορετική διατύπωση χωρίς όμως να διαφοροποιείται το αποτέλεσμα.

Ο ιδιοκτήτης που κινείται στο οδικό δίκτυο οφείλει να είναι υπεύθυνος για την καλή συντήρηση του οχήματός του ώστε να αποφύγει τροχαία ατυχήματα και σοβαρές ευθύνες κατά την διαδικασία αποζημίωσης.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]