Στις 11 Οκτωβρίου η δίκη των συλληφθέντων κτηνοτρόφων του Βελεντζικού Άρτας

Σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα οι 4 κάτοικοι του Βελεντζικού Άρτας οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Άρτας.
Η σύλληψή τους έγινε επ αυτόφωρο χθες το μεσημέρι όταν προσπάθησαν να εξηγήσουν στην ανάδοχο εταιρεία του Αιολικού Πάρκου στη θέση “Γιεραμπι” ότι οι εκτάσεις ανήκουν στον τοπικό Αγροτικό Συνεταιρισμό ο οποίος έχει λάβει αρνητική απόφαση για την δημιουργία του Πάρκου.
Τα δύο μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και οι δύο κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στην Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας και σήμερα το μεσημέρι έφθασαν στο Πρωτοδικείο Άρτας για την εκδίκαση του αυτοφώρου.
Στο πλευρό τους ο Δικηγόρος τους Δημήτρης Τσίρκας αλλά και πλήθος φορέων και πολιτών που κάνουν λόγο, όπως και οι ίδιοι για άδικη σύλληψη και κατηγορία καθώς είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης.
Στο Πρωτοδικείο Άρτας έσπευσαν να τους συμπαρασταθούν ο Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη Π. Μιγδος, οι δημοτικές παρατάξεις “Δημοτική Αναγέννηση” με την επικεφαλής Τζένη Ταπραντζη – Κοιλια, Η “Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή ” με την επικεφαλής Λίτσα Κιτσαντά, η περιφερειακή παράταξη “Κοινό Ηπειρωτών ” με τον επικεφαλής Γ. Ζάψα , ο Σύλλογος κατά των αιολικών πάρκων από τα Άγραφα και πολλοί άλλοι.
Ορίστηκε δικάσιμος της υπόθεσης στις 11 Οκτωβρίου οπότε οι δύο πλευρές θα καλέσουν τους μάρτυρες που θα καταθέσουν και μέχρι τότε οι 4 αφέθηκαν ελεύθεροι.
Να σημειωθεί ότι εκτός από την αρνητική απόφαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού υπάρχει η αρνητική γνωμοδότηση του Δ.Σ Γ. Καραϊσκάκη ενώ υπόθεση εκκρεμεί από το 2014 στο ΣτΕ όπου ο Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει καταθέσει αίτημα ακύρωσης της εγκατάστασης αιολικού πάρκου.
Από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας αναμένεται σχετικό δελτίο τύπου.
πηγή arta2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]