ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ομόφωνο “ΟΧΙ” απο το Δ.Σ Αρταίων για το Θέατρο Κάστρου

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την θύελλα αντιδράσεων που προηγήθηκε, το θέμα της παύσης λειτουργίας του Θεάτρου Κάστρου συζητήθηκε ως έκτακτο στη συνεδρίαση του Δ.Σ Αρταίων.
Πρόντες στη συνεδρίαση πολλοί πολίτες και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων φορέων που τοποθετήθηκαν εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας.
Σημείο αναφοράς για την πόλη, τους αρτινούς και τα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα, το θεατράκι του Μεσαιωνικού Κάστρου προσφέρει για περισσότερα από 30 χρόνια στη τοπική κοινωνία μοναδικές ‘ανάσες’ πολιτισμού.
Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής των παρατάξεων, πολίτες, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηπείρου Ράνια Γκίζα, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ Αρταίων Θανάσης Μιχάλης, ο Αντιδήμαρχος Νίκος Λιόντος, η Εκπρόσωπος του Μ/Φ Συλλόγου ‘Σκουφάς” Μαρία Κολιού, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Μακρυγιάννης” Μιμίκα Αξιώτη, η Πρόεδρος των “Πολιτών Παρέμβαση” Βαγγελιώ Μπρισένιου και δημοτικοί σύμβουλοι.
Προηγήθηκαν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας των πολιτιστικών συλλόγων και των δημοτικών παρατάξεων “Δημοτική Αναγέννηση” από την επικεφαλής Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια και “Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή” από την επικεφαλής Λίτσα Κιτσαντά.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Γέφυρα στο Μέλλον” και πρώην Δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης αναφέρθηκε, στο “Όχι” που είχε πει κι εκείνος επί Δημαρχίας του στο ενδεχόμενο να κλείσει το θεατράκι του Κάστρου αλλά και σε μία μελέτη, η οποία τελικά δεν πέρασε τότε, και αφορούσε την ανάπλαση της περιοχής από το ιστορικό γεφύρι μέχρι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκείνη η μελέτη προέβλεπε σε οικόπεδο πλησίον του ιστορικού γεφυριού την δημιουργία θεάτρου.
Η Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια πρότεινε να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ Αρταίων όπου θα συζητηθει εκτενώς το θέμα με την συμμετοχή και της Προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων κας Βαρβάρας Παπαδοπούλου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης τοποθετήθηκε κατά της απόφασης να κλείσει το θεατράκι τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν είχε γνώση της απόφασης καθώς φυσικός προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και εκεί υποβλήθηκε η πρόταση για το INTERREG.
Η απόφαση του Δ.Σ Αρταίων είναι ομόφωνη κατά της παύσης λειτουργίας του Θεάτρου. Επιπλέον, θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να καταστεί ασφαλές και θα διεκδικηθεί η δέσμευση της Εφορείας Αρχαιοτήτων και της Προϊσταμένης για την παραχώρηση του χώρου που βρισκόταν τα γήπεδα τένις εντός του κάστρου για να δημιουργηθεί εκεί νέο θεατράκι.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ//arta2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]