Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για τη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου

Το νέο νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!
Βάζουμε μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Την Πέμπτη 26/9 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με βασικό θέμα τη συζήτηση και ψήφιση των 22 σημείων που έχει αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας, που αποτελούν και το σκελετό για το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει.

Από τη πλευρά των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, ΒΕΤ, Νηπιαγωγών και Ιατρικής που έχουν τοποθετηθεί με αποφάσεις τους πάνω στο θέμα αποκαλύφθηκε πως το νομοσχεδιο που ετοιμάζεται, σαρώνει τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα των φοιτητών μιας και:

Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία του Πανεπισ
τημίου. Πολλαπλασιάζει  τα προπτυχιακά ξενόγλωσσα προγράμματα με δίδακτρα, αυξάνει  τα μεταπτυχιακά επί πληρωμή, ανοίγει τους λογαριασμούς του ΕΛΚΕ για να μπορούν να κάνουν πάρτυ οι επιχειρηματίες με τα λεφτά της έρευνας, κυνηγάει ιδιώτες χορηγούς και αγοραστές για την περιουσία του πανεπιστημίου, τελειώνει τα όποια ψήγματα φοιτητικής μέριμνας είχαν απομείνει, τα παραδίδει πλήρως σε ΣΔΙΤ και εργολάβους.

Δίνει πλήρη ελευθερία στους μεγαλοεπιχειρηματίες να παρεμβαίνουν στο πρόγραμμα και το περιεχόμενο των σπουδών μας για να εξασφαλίζουν ότι θα μαθαίνουμε όσα και ότι αυτοί θέλουν με  βάση την κερδοφορίας τους.

Κλείνει σε ακόμα περισσότερους φοιτητές το δρόμο προς τη μόρφωση, ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς.  Με τη διαγραφή των «ν+2» φοιτητών, τη μείωση των μετεγγραφέντων, των εισακτέων, την εισαγωγή βάσης του 10. Ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για μετακινήσεις φοιτητών εντός της ανώτατης εκπαίδευσης, πολλαπλασιάζοντας και με αυτό τον τρόπο τις κατηγοριοποιήσεις φοιτητών και ιδρυμάτων.


 «Αυτόνομο», «ευέλικτο» και «εξωστρεφές» Πανεπιστήμιο έχουμε χρόνια τώρα, είναι το ανοιχτό πανεπιστήμιο στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και κλειστό στους φοιτητές και τα δικαιώματά τους. Για χάρη αυτών των συμφερόντων η Κυβέρνηση ψήφισε μέσα στο καλοκαίρι την κατάργηση του ασύλου και προχωράει σε ένταση της καταστολής με τελευταίο κρούσμα την είσοδο της αστυνομίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα.

Αντί να πάρουμε απαντήσεις από τη Διοίκηση του Ιδρύματος ως προς τη στάση που θα κρατήσει σε όλα τα παραπάνω, με ομόφωνη απόφαση της συγκλήτου η συζήτηση επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί με κλειστές πόρτες χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων των φοιτητών, αποδεικνύοντας ότι τους ενοχλεί η αγωνιστική παρέμβαση και διεκδίκηση που αναδεικνύει τις αντιεκπαιδευτικές στοχέυσεις του επικείμενου νομοσχεδίου, καθώς και την ανάγκη να δυναμώσει η συλλογική μας οργάνωση για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου.


Δε σταματάμε εδώ! Στη νέα ακαδημαική χρονιά θα μπούμε ακόμα πιο δυναμικά με νέους ακόμα πιο οργανωμένους ακόμα πιο μαχητικούς αγώνες! Θα δυναμώσουμε με τη συμμετοχή μας τα όπλα μας, τους φοιτητικούς μας συλλόγους, κόντρα σε Κυβερνήσεις-ΕΕ-μεγαλοεπιχειρηματίες βάζοντας μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή που μας αξίζουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]