Atradius: Αναμενόμενη εδώ και μήνες η χρεοκοπία της Thomas Cook

Ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία στον κόσμο, η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αποτυγχάνοντας να βρει χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων λιρών πέραν του πακέτου των 900 εκατομμυρίων λιρών, που έχει ήδη συμφωνηθεί.τα οποία ήταν απαραίτητα για την επιβίωσή της. Υπολογίζεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια επαναπατρισμού 600.000 χιλιάδων τουριστών σε όλο τον κόσμο.

Ο CEO της Thomas Cook Peter Fankhauser με μία λιτή ανακοίνωση σήμερα το πρωί είπε: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στους εκατομμύρια πελάτες μας και τους χιλιάδες εργαζομένους μας, προμηθευτές και συνεργάτες μας, που μας στήριξαν επί πολλά χρόνια». Με έτος ίδρυσης το 1841, ο αρχαιότερος ανεξάρτητος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο, έχει 22.000 εργαζομένους σε όλον τον κόσμο και από αυτούς οι 9.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα είναι άνεργοι από σήμερα.

Ο υπουργός τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και στο ραδιόφωνο του Alpha, ανέφερε πως περίπου 50.000 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ολόκληρη την Ελλάδα και πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους μέσω της βρετανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Ο υπουργός ζήτησε μάλιστα από τους ξενοδόχους να μην ζητούν χρήματα από τους φιλοξενούμενος, μιας και από σήμερα τα έξοδα στα ξενοδοχεία τους καλύπτονται από την ασφαλιστική κάλυψη της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με τη The Guardian, αν κάποιος έχει κλείσει μέσω της Thomas Cook αεροπορικό εισιτήριο και όχι πακέτο διακοπών, αποζημιώνεται ανάλογα τους όρους της ταξιδιωτικής κάλυψης. Αν αυτή περιλαμβάνει τους όρους "supplier failure" ή "scheduled airline failure insurance", τότε καλύπτει και τον ταξιδιώτη.

Μετά από επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβολο της ασφαλιστικής εταιρείας atradius που ειδικεύεται στις ασφαλίσεις πιστώσεων κ. Μάκη Τζέη, ενημερωθήκαμε πως η οικονομική κατάσταση και ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Thomas Cook, ήταν εδώ και πολύ καιρό γνωστές στην ασφαλιστική αγορά πιστώσεων. Σύμφωνα με τον κ. Τζέη όσοι επαγγελματίες του τουρισμού, είχαν ασφάλιση πιστώσεων στην εταιρεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, είχαν ήδη μειώσει την έκθεσή τους στον κίνδυνο και όσοι ασφαλισμένοι της έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, δεν έχουν κανένα λόγο ανησυχίας μιας και θα αποζημιωθούν από την Atradius.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, μας υπενθυμίζει ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα προστασίας των επιχειρήσεων μας μέσω της ασφάλισης και ειδικότερα σε αυτή την περίπτωση, στην ασφάλιση πιστώσεων.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]