ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διεύρυνση του ωραρίου εργασίας καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στα Praktiker


"ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι -σες καταγγέλλουμε την εταιρεία Πράκτικερ που για ακόμα μία φορά αιφνίδια και με πρόσχημα δεκαπενθήμερο προσφορών για τους επαγγελματίες προχωράει σε διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων της κατά τις πρωινές ώρες δηλαδή στις 7:00 πμ αντί για 8:30 πμ που άνοιγε τα τελευταία χρόνια.
Εφαρμόζοντας το αποφασίζω και διατάσσω και χωρίς καμιά ενημέρωση του επιχειρησιακού σωματείου ανοίγει από τις 7 το πρωί παίρνοντας τη σκυτάλη από τη Lidl και τη Leroy Marlin, έχοντας εξασφαλισμένο ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους επιτρέπει να σμπαραλιάζουν τα ωράρια εργασίας των χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο κατά το πώς εξυπηρετεί τα κέρδη τους.
Στόχος των πολυεθνικών και των μεγαλεμπόρων είναι η π
λήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, χωρίς κανένα περιορισμό και σε αυτό εντάσσονται και το άνοιγμα των καταστημάτων από τις 7 το πρωί, οι Κυριακές, οι "λευκές νύχτες" και οι διάφορες προωθητικές ενέργειες.
Η Διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου έκανε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας και στην εργοδοσία για την απόφαση της να ανοίξει τα καταστήματα της από τις 7 το πρωί εκφράζοντας την αντίθεση του. Ταυτόχρονα απευθύνει κάλεσμα στους συνάδελφους να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι σε κάθε μεθόδευση της εργοδοσίας.
Απαιτούμε η εταιρεία να πάρει πίσω το νέο ωράρια και να προχωρήσει στην εφαρμογή του κανονικού ωραρίου 8:30πμ - 9:00 μμ και να είναι σίγουροι ότι οι επαγγελματίες θα βρουν τον τρόπο και το δρόμο να κάνουν τις αγορές τους εντός του ωραρίου όπως τις κάνουν πάνω από 25 χρόνια. Το Σωματείο μας είναι αντίθετο με τέτοιου είδους αντεργατικές ενέργειες και θα παλέψει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διασφαλίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Συνάδελφοι -σες μην αφήσουμε να περάσουν τέτοιου είδους πειραματισμοί διότι θα μας δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.
Για το Δ.Σ. "


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]