Έρχεται πεντάμηνο φορολογικών βαρών

Αντιμέτωπα με τα σειρά φορολογικών βαρών θα βρεθούν το επόμενο διάστημα τα νοικοκυριά, φόρος στο εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, όλα στο τραπέζι

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκίνησε τη διαδικασία ανάρτησης των εκκαθαριστικών στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxis, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου, ενώ τα νοικοκυριά «στριμώχνονται» να αποπληρώσουν το χαράτσι μέχρι σε 5 μηνιαίες δόσεις, μέχρι και το Γενάρη του 2020.

Ο ΕΝΦΙΑ για τη φετινή χρονιά υπολογίζεται με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές τιμές. Αυτές με τη σειρά τους αναμένεται να «αναπροσαρμοστούν» στη συνέχεια, συμπαρασύροντας προς τα πάνω το φόρο της επόμενης χρονιάς, μέσω των οποίων αναμένεται να συμπιεστούν μέχρι και να εξαλειφθούν οι «μειώσεις» που εφαρμόζονται φέτος.

Να σημειωθεί ότι η αποπληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ συμπίπτει χρονικά με αυτή για τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος (2018) που επιβάλλεται σε μισθωτούς, συνταξιούχους κ.ά., ενώ παράλληλα, μαζί με τις άλλες «υποχρεώσεις» για πολλές κατηγορίες οφειλετών, «τρέχουν» και δόσεις για ρυθμίσεις από παλαιότερες «οφειλές» προς τον κρατικό φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Ειδικότερα, ο λογαριασμός που θα αποστείλουν οι υπηρεσίες μέχρι το τέλος του έτους περιλαμβάνει:

Φόρος εισοδήματος: Συνολικά 2,5 εκατ. νοικοκυριά θα πληρώσουν πάνω από 3 δισ. ευρώ σε τρεις δόσεις. Στα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων ενσωματώνονται ο φόρος εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης κ.ά.
ΕΝΦΙΑ: Το ποσό που πρέπει να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, από τα οποία αναμένεται να εισρεύσουν πραγματικά στο κρατικό ταμείο τα 2,65 δισ. ευρώ.
Παρακράτηση φόρου: Από τον φόρο στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις που εισπράττεται με τη μορφή παρακράτησης, θα εισρεύσουν στο κρατικό ταμείο για το β’ εξάμηνο περί τα 3,4 δισ. ευρώ, που βέβαια θα πληρωθούν από τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα ασφαλιστικά ταμεία των συνταξιούχων.
Τέλη κυκλοφορίας: Τον Δεκέμβρη θα καταβληθεί ποσό ύψους 1 δισ. ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020.
Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν οι δόσεις των ρυθμίσεων και οι παράλληλες φορολογικές υποχρεώσεις των μικρών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων.
via:EEA
Πηγή: ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]