Ιωάννινα:Επί ποδός η Π.Υ για φωτιά στην Καστρίτσα Πύρινα μέτωπα σε Λάϊστα και Κόνιτσα [βίντεο -φωτό]


[ Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων.]

33 πυροσβέστες με 16 οχήματα κινητοποιήθηκαν άμεσα για πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα  νωρίς το απόγευμα  σε χορτολιβαδική έκταση στην  Καστρίτσα.
Σημειώνεται ότι η  σημερινή φωτιά   ξεκίνησε από το πρανές του δρόμου σε  κοντινή απόσταση από  τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί πριν από λίγες μέρες στην ίδια περιοχή .
Στo σημείο  έσπευσαν και υδροφόρες ΟΤΑ  με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών να ζητά τη συνδρομή εναέριων μέσων.
Δύο πετζετέλ έφτασαν  από το Άκτιο  και πραγματοποίησαν ρίψεις ποσοτήτων νερού πριν από λίγη ώρα με την    επιχείρηση της Π.Υ για την πλήρη κατάσβεση  της φωτιάς   και την αντιμετώπιση   τυχόν  αναζωπυρώσεων να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Δείτε στο βίντεο τι είπε ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ,Δημήτρης Μαυρογιώργος ,ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας

Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος που βρέθηκε στην περιοχή    στην επιχείρηση κατάσβεσης  συνδράμουν   και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Άρτα και την Ηγουμενίτσα .
Κύριο μέλημα των πυροσβεστών  από την πρώτη στιγμή να μην απειληθούν σταβλικές εγκαταστάσεις,ζώα  ,η αρχαία ακρόπολη  αλλά και το μοναστήρι που υπάρχει στην περιοχή .
Οι πυροσβέστες δίνουν 2 ακόμη μάχες με πύρινα μέτωπα το ένα σε δασική  περιοχή της Λάϊστας όπου στην επιχείρηση κατάσβεσης που είναι σε  πλήρη εξέλιξη  συνδράμει και  ένα  πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericsson.
Η φωτιά ξεκίνησε από τη ΔΕΗ ,οι ακριβείς  ωστόσο συνθήκες ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ ,σημείωσε ο κ.Μαυρογιώργος .
Οι πυροσβέστες επιχειρούν παράλληλα και σε  πυρκαγιά που  ξέσπασε από κεραυνό  εδώ και μια εβδομάδα σε δύσβατο σημείο ανάμεσα στην Κόνιτσα και το Ελεύθερο  με τους ανέμους των τελευταίων ημερών να την έχουν δυναμώσει .
Στην  Καστρίτσα βρέθηκε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ.Μωυσής Ελισάφ .
Ο Δήμαρχος  μιλώντας στο epirus-tv-news .gr ευχαρίστησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία που  για μια ακόμη φορά έσπευσε στην περιοχή  επιχειρώντας με αυταπάρνηση όπως κάνει κάθε φορά που απαιτείται η επέμβασή της .
Οι καιρικές συνθήκες ,η ξηρότητα και οι υψηλές θερμοκρασίες    που επικρατούν τον  Αύγουστο συντελούν στην εκδήλωση πυρκαγιών  θέτοντας τους φορείς  σε πλήρη επαγρύπνηση και ετοιμότητα   σημείωσε ο κ.Ελισάφ.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστρίτσας  κ.Πανταζής απηύθυνε  έκκληση προς τους  πολίτες  να είναι πολύ προσεχτικοί ώστε να μην κινδυνέψουν   από πυρκαγιές το φετινό καλοκαίρι  ανθρώπινες ζωές και περιουσίες ..




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]