Τοποθέτηση της Μερόπης Τζούφη στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΠΕΘ



Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο ευχήθηκε η απερχόμενη Υφυπουργός Παιδείας και επανεκλεγείσα βουλευτής Ιωαννίνων, Μερόπη Τζούφη στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης τελετής παράδοσης-παραλαβής.

Κατά τη σύντομη ομιλία της σημείωσε πως το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εκπαιδευτικό σύστημα σε συνθήκες ασταθούς ισορροπίας, με κύρια στοιχεία την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση.

Τόνισε επίσης πως «σήμερα, 4.5 χρόνια μετά, παραδίδουμε αυξημένους προϋπολογισμούς, έτοιμες διαδικασίες για 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς και μια σειρά από θεσμικές τομές, ιδιαίτερα κρίσιμες για την παροχή ποιοτικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης».

Η Μερόπη Τζούφη ευχήθηκε επίσης να συνεχιστεί και να διευρυνθεί το σημαντικό έργο της αναμόρφωσης του τοπίου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δίχως πειραματισμούς και διαθεσιμότητες, ενώ για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση τόνισε πως είναι ένας τομέας με πολύ μεγάλες ανάγκες, με περισσότερα από 100.000 παιδιά να χρήζουν υποστήριξης. Στο πλαίσιο αυτό, οι 4.500 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών θα ενισχύσουν περαιτέρω τον κρίσιμο αυτό τομέα.

Η απερχόμενη Υφυπουργός αναφέρθηκε και στην Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση στο Εξωτερικό, τονίζοντας πως πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από θεσμικές τομές, έπειτα από πολλά χρόνια υποχρηματοδότησης, καθυστερήσεων και περικοπών. Πιο συγκεκριμένα, η έξοδος από το μνημονιακό πλαίσιο έδωσε τη δυνατότητα αύξησης του επιμισθίου των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα ανά την υφήλιο.

Κλείνοντας, η Μερόπη Τζούφη εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί η προσπάθεια από τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε η δημόσια και δωρεάν παιδεία να θωρακιστεί, δίχως αποκλεισμούς και διακρίσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]