" Στα όρια της νομιμότητας για ... το κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος στη ΔΕΑΥΙ "

"Αμετανόητη η απερχόμενη Δημοτική αρχή και κατά την μόνιμη τακτική της όλα τα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου, εξακολουθεί να μεθοδεύει καταστάσεις, οι οποίες είναι στα  όρια της νομιμότητας, χωρίς να αισθάνεται την στοιχειώδη υποχρέωση να τηρεί τα προσχήματα. Συγκεκριμένα, κατά την χθεσινή συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΕΥΑΙ επιστράτευσε τα αναπληρωματικά μέλη για να επιτύχει πολυπόθητη πλειοψηφία για να διεκπεραιώσει εκκρεμότητες, οι οποίες λίμναζαν όλο το προηγούμενο διάστημα με ευθύνη της ίδιας της διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά τακτικά μέλη της διοίκησης αρνήθηκαν να συμβάλλουν σε πράξεις που βρίσκονται στα όρια της νομιμότητας και γι’αυτό το λόγο απείχαν από τις συνεδριάσεις που σαν στόχο έχουν το πρόχειρο κλείσιμο εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. 
  Παρά το γεγονός της έκκλησης με έγγραφη επιστολή από το μέλος της παράταξης μας  Στέφανου Μάντζιου για αναβολή του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ της 8ης /7/19 λόγω υπερεσιακών του υποχρεώσεων στην εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου δεν έγινε εφικτό. Πραγματικά δεν γίνεται κατανοητή η πρεμούρα  της τόσης μεγάλης βιασύνης από πλευράς της Διοίκησης. Βεβαίως τέθηκαν και άλλα θέματα στην έγγραφη επιστολή και ζητήθηκαν διευκρινήσεις της εν γένει λειτουργίας των υπευθύνων της Διοίκησης της Επιχείρησης για το θέμα της σύνθεσης του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και γι αυτό ζητούμε να απαντηθεί το ερώτημα,  γιατί ενώ έχει ληφθεί απόφαση τροποποίησης Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την υπ΄αριθ απόφαση 70/2019/30-1-2019 του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έγινε άμεση εφαρμογή της και εξακολουθούσε να λαμβάνει αποφάσεις το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ με την παλιά του σύνθεση. Πως είναι δυνατόν σε καίρια θέματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της Επιχείρησης, όπως είναι τα περιβαλλοντολογικά θέματα, διαγωνισμοί κ.λ.π. που επικαλείται η Διοίκηση, να λαμβάνονται αποφάσεις Δ.Σ. με λάθος σύνθεση; Εύκολα διαπιστώνει κανείς την βαρύτητα με την οποία αντιμετωπίζονται ουσιαστικά θέματα της Επιχείρησης για τα οποία τίθενται και θέματα νομιμότητας των αποφάσεων αυτών. Τελευταία και ενώ υπήρχε ένα διάστημα πέντε και πλέον χρόνια να δοθούν λύσεις παρατηρούμε μια βιασύνη, όπου  επίσης εκτός των τυπικών θεμάτων τα οποία πράγματι θα πρέπει να προχωρήσουν υπάρχουν και θέματα τα οποία αφορούν την επόμενη Δημοτική Περίοδο και ως προς αυτό απαιτείται κάποιος στοιχειώδης σεβασμός και ως προς το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ αλλά και προς την επόμενη Δημοτική Αρχή.
 Σημειωτέον, είναι δεύτερη φορά που τίθεται θέμα σχετικά με την σύνθεση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και να υπενθυμίσουμε την επικαιροποίηση σωρεία αποφάσεων, λόγω λάθους σύνθεσης επί αυτής της Δημοτικής περιόδου." αναφέρει σε  σχετικό δελτίο Τύπου η
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]