Άρτα:Προφυλακιστέοι οι επτά δήμιοι Πακιστανοί - Ελεύθεροι να μετακινηθούν οικειοθελώς στη χώρα τους τα 14 θύματα

Προφυλακίστηκαν με απόφαση εισαγγελέα οι επτά Πακιστανοί δράστες του κυκλώματος απαγωγής αλλοδαπών που δρούσαν στη Ράχη Άρτας, με θύματα ομοεθνείς τους, ενώ με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, αφέθηκε ελεύθερος ο 66χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης ανενεργού πτηνοτροφείου, που το νοίκιαζε στους δράστες και λειτουργούσε ως κολαστήριο για τα θύματά τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι αστυνομικές αρχές και ιδιαιτέρως η Ασφάλεια Άρτας, εκτός από την εμπεριστατωμένη και επίμονη έρευνά της στην εν λόγω υπόθεση που έφερε και το καταληκτικό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα, εμφανίστηκε με εξίσου εμπεριστατωμένη δικογραφία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, καταδεικνύοντας όλο το εύρος δράσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Κι αυτό διότι πηγές του «Τ» αναφέρουν ότι τα στοιχεία που έχουν οι αρχές στη διάθεσή τους από μαρτυρίες προηγούμενων θυμάτων, δείχνουν πολύμηνη δράση του κυκλώματος με την ίδια πάντα μέθοδο και με πρωτοφανή αγριότητα. Εν ολίγοις η συγκέντρωση αλλοδαπών από τα παράλια και εν γένει τα σύνορα της Τουρκίας με σκοπό την μετακίνησή τους στην Ελλάδα και ...δόλωμα την ανεύρεση εργασίας, δεν εφαρμόστηκε πρώτη φορά στους συγκεκριμένους 14 αλλοδαπούς.

Τα στοιχεία της έρευνας εμφανίζουν προηγούμενες υποθέσεις και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι 14 ήταν οι εναπομείναντες βιαίως κρατούμενοι μιας ομάδας γύρω στα 50 άτομα που αρχικά μεταφέρθηκαν στον χώρο πριν 15 -20 ημέρες Ήταν εκείνοι δηλαδή που ακόμη δεν είχαν κατορθώσει οι συγγενείς τους να καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωσή τους...

Σήμερα οι 14 αλλοδαποί-θύματα της υπόθεσης, έχουν αφεθεί ελεύθεροι και τους διατέθηκε σχετικό διοικητικό έγγραφο οικειοθελούς αναχώρησης από την χώρα. Το δρόμο της επιστροφής σίγουρα θα τον βρουν σύντομα, όμως την λήθη θα περάσουν χρόνια... Κι αυτό γιατί η ψυχολογική όσο και σωματική βία που υπέστησαν άφησαν ανεξίτηλα σημάδια. Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με πρόκληση από χτυπήματα με μπουκάλια στο κεφάλι, τα σπασμένα πλευρά, τα σημάδια από τα τσιγάρα που έσβηναν πάνω τους και από το κάψιμο μέχρι και με φλόγιστρο, όπως αποδείχτηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, θα αργήσουν να σβήσουν... Αν ποτέ σβήσουν.

Η υπόθεση αυτή, αν μη τι άλλο, καταγράφεται με μαύρα γράμματα στο αστυνομικό ενεργητικό και ιστορικό της περιοχής μας. Αφορά την, σε αποκτηνωτικό βαθμό, εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με σκοπό το παράνομο κέρδος.

Με δεδομένο ότι μέλη με αρχηγική δράση της εγκληματικής οργάνωσης εμφανίζονται να έχουν... προηγούμενη εμπειρία και «ένσημα» σε αντίστοιχες υποθέσεις, η αστυνομία Άρτας αξίζει τα συγχαρητήρια που λαμβάνει σήμερα από την τοπική κοινωνία. Μένει πλέον η δικαιοσύνη να πιάσει το υπόλοιπο του νήματος. Καθότι ορισμένες καταστάσεις απαιτούν εκρίζωση, ειδάλλως όπως αποδείχτηκε από την συγκεκριμένη περίπτωση, πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερες και πιο επιβλαβείς παραφυάδες...
Βίκυ Καινούργιου Ταχυδρόμος Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]