KKE:Προεκλογικοί τυχοδιωκτισμοί της Διοίκησης του ΠΓΝΙ ενάντια στους συμβασιούχους

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΣΙΤΙΣΗΣ-ΦΥΛΑΞΗΣ
(ή αλλιώς) ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Στις 6 Ιουνίου 2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΓΝΙ έλαβε ομόφωνη απόφαση για αίτηση νέας προκήρυξης πρόσληψης συμβασιούχων καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης για το έτος 2020. Σε μια απόφαση μνημείο τυχοδιωκτισμού και κοροϊδίας των συμβασιούχων δεν υπολόγισε κανένα από τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες του ΠΓΝΙ μετά το άνοιγμα του 4ου κτιρίου και την ραγδαία αύξηση προσέλευσης ασθενών.
1. Έχοντας ως φάρο το νεοφιλελεύθερο νόμο που διατήρησε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο οποίος απαγορεύει το κόστος της καθαριότητας και εστίασης να  υπερβαίνει το κόστος του ιδιώτη εργολάβου αποφάσισε να ζητήσει την πρόσληψη του ίδιου αριθμού συμβασιούχων . Αριθμός που δεν έφτασε επί 16 μήνες, για να καλυφτούνε ούτε οι βασικές ανάγκες του ΠΓΝΙ και οδήγησε σε ιδιαίτερα άσχημες εργασιακές συνθήκες που εξηγούν και τις 5.500 ημέρες αναρρωτικών αδειών που έλαβε το προσωπικό. Με τον τρόπο αυτό αναπαράγει τις ήδη  τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και την υπερεκμετάλλευση των συμβασιούχων

2. Η απόφαση δεν λαμβάνει πρόνοια  για αυξημένη  μοριοδότηση των ήδη εργαζομένων γεγονός που οδηγεί  οι μισοί περίπου να μην μπορέσουν να ξαναπροσληφθούν.  Αυξημένη μοριοδότηση που  ήταν μια από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και της Διοίκησης προς τους ομήρους-συμβασιούχους.
3. Η απόφαση ελήφθη χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη ή πιο ορθά με την ομόφωνη αποδοχή από το Δ.Σ. του ΠΓΝΙ της «μη μελέτης» του 2016 που έκανε εκτίμηση για προσδοκία μη υπέρβασης του ανώτερου κόστους .
4. Η απόφαση ελήφθη χωρίς να υπογράφουν την υπηρεσιακή εισήγηση και τα πέντε μέλη της επιτροπής καθώς τα δύο από αυτά που είναι και οι προϊστάμενοι καθαριότητας και σίτισης αρνήθηκαν να προσυπογράψουν τον αριθμό των συμβασιούχων, έχοντας καταγεγραμμένα τεκμήρια ότι εδώ και 16 μήνες δεν φτάνουν ούτε για την κάλυψη των ελαχίστων αναγκών.
      Τα δύο τελευταία γεγονότα καθιστούν την απόφαση απορριπτέα σε κάθε μελλοντικό έλεγχο και μαρτυρούνε ότι η απόφαση ελήφθη τυχοδιωκτικά για να εξυπηρετήσει προεκλογικά παιχνίδια της Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, μαρτυρώντας όμως τις πραγματικές προθέσεις της Διοίκησης. Το σημαντικότερο είναι όμως ότι διευκολύνουν  την ΝΔ μετεκλογικά να προχωρήσει στην απόρριψη της απόφασης ως παράνομης και να προχωρήσει στις απολύσεις όλων και την επιστροφή του ιδιωτικού συνεργείου.
Τις απολύσεις συμβασιούχων  με την λήξη των συμβάσεων που ετοιμάζει η ΝΔ, τις προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ  η οποία  καταψήφισε μαζί με  ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΑΝΕΛ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, το αίτημα 130 συνδικαλιστικών οργανώσεων για μονιμοποίηση τους, με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος  που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, κατά την πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση. Πρόταση που κατέθεσε και υπερψήφισε μόνο το ΚΚΕ.
Την δυνατότητα επιστροφής των ιδιωτικών συνεργείων στα νοσοκομεία την εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν νομοθέτησε την απαγόρευση εισόδου ιδιωτών στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.
Η μόνη ρεαλιστική απάντηση των συμβασιούχων απέναντι στην κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και την επίθεση της ΝΔ είναι η συμπόρευση στους αγώνες και στην κάλπη με το ΚΚΕ. Μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει την λειτουργία των νοσοκομείων ως επιχειρήσεις ΑΕ. και πολεμά από θέση αρχής την πολιτική που καθιστά την εργασία απασχόληση και ξεθεμελιώνει κάθε δικαίωμα για σταθερή εργασία. Οι συμβασιούχοι καλύπτουνε μόνιμες ανάγκες και πρέπει να γίνουν μόνιμοι.
Είναι τώρα η στιγμή, τώρα που γκρεμίζονται άλλη μια φορά οι αυταπάτες, να μην κυριαρχήσει η απογοήτευση και η ηττοπάθεια που οδηγεί στην αποδοχή του μικρότερου  κακού που μας έφερε ως εδώ. Τώρα ΚΚΕ ισχυρό για να έχει δύναμη ο λαός την επομένη μέρα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]