ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Για να δεις τα αστέρια πρέπει να σηκώσεις κεφάλι Να κοιτάξεις ψηλά

Άρθρο της Μπόμπολη Αφροδίτης, υποψήφιας Βουλευτή του ΚΚΕ στο νομό Ιωαννίνων. 
Η καθημερινότητα που βιώνουμε σήμερα εμείς οι νέοι, η ανασφάλεια που νιώθουμε για το μέλλον μας είναι λογικό να μας προκαλούν απογοήτευση και προβληματισμό.
Τι μπορεί να αλλάξει στο κόσμο μας; τι περνά από το χέρι μας;
Στις 7 του Ιούλη, ψηφίζουμε.
Μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές, νέοι εργαζόμενοι. Τι θα βγάλει η κάλπη για εμάς; Τι θα δείξει η ψήφος μας; Τι περνά από το χέρι μας;
Μπορούμε να τιμωρήσουμε όσους μας κλέβουν τη ζωή; 
Να αμφισβητήσουμε και να τρομάξουμε τα κόμματα που είναι απέναντί μας;
Να δυναμώσουμε τη δική μας φωνή;
Μπορούμε να ακουστούμε; Εμείς, τα όνειρά μας, οι ανησυχίες μας, τα δικαιώματά μας;
Να τσακίσουμε ακόμα περισσότερο τους ναζιστές Χρυσαυγίτες;
Να ψηφίσουμε ασυμβίβαστα, ανυπότακτα, ελεύθερα;
Να βάλουμε και με την ψήφο μας εμπόδια στην πολιτική που μας στερεί το μέλλον που μας αξίζει;
Μπορούμε να ψηφίσουμε για να δυναμώσει ο αγώνας μας για να ζήσουμε καλύτερα;
Ναι Μπορούμε.
Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται το πόσο δυνατοί θα είμαστε εμείς και η οικογένεια μας. Κρίνεται αν την επόμενη μέρα των εκλογών, με όποια κυβέρνηση που θα εκλεγεί, θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη -το ΚΚΕ- που μάχεται για τα δικαιώματά μας, μέσα κι έξω απ' τη Βουλή.
Έχουμε πείρα από τον συμβιβασμό με το “λιγότερο χειρότερο”, αυτό ανέδειξε το ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η ΝΔ με τα γνωστά αποτελέσματα για τις ζωές μας.
Έχουμε πείρα από τα κόμματα «μιας χρήσης» κόμματα «τσόντες», που εμφανίζονται στα "ξαφνικά", ίσα - ίσα για να συμπληρώσουν τις διάφορες συγκυβερνήσεις στο βάρβαρο έργο τους και μετά επιστρέφουν από εκεί που ήρθαν.
Έχουμε πείρα από την αποχή. Πριν 24 μέρες, στις Ευρωεκλογές, απείχε το 40%. Όσοι στηρίζουν το δρόμο που μας έφερε έως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), οι φασίστες, οι  ρατσιστές και οι ακροδεξιοί μιλάνε, τώρα, εξ ονόματος μας. Αυτοί ψήφισαν! Ανενόχλητοι θα συνεχίσουν.
Δεν αξίζει για τα όνειρα μας, για τη ζωή μας, να τους χαρίσουμε ούτε λεπτό, ούτε ψήφο...
Επιλέγουμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ. Γιατί είναι κέρδος για τη νεολαία να είναι ισχυρό το ΚΚΕ. Μπροστά στα δύσκολα, δεν μας πρόδωσε ποτέ. Δεν έγινε πλυντήριο της σαπίλας και της μπόχας των άλλων κομμάτων. Είναι η ψήφος που φοβίζει το σύστημα!
Γιατί το ΚΚΕ τολμάει να ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά. Ονειρεύεται έναν κόσμο που δεν χωράει στον «ρεαλισμό» τον ισχυρών της γης. Είναι το μέλλον που μας αξίζει.
Ψηφίζουμε ΚΚΕ. Αυτό που μας ταιριάζει.

Η Μπόμπολη Αφροδίτη από τα Δολιανά Πωγωνίου είναι μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Κάτοχος πτυχίου Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Ανθρωπιστικές επιστήμες με ειδίκευση στη Διδασκαλία της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]