Ιωάννινα:Περιοδεία Νίκου Έξαρχου στην περιοχή της Καλούτσιανης


Τσιπρας: «ανοιχτός» σε Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού.

Περιοδεία στην περιοχή της Καλούτσιανης πραγματοποίησε ο Νίκος Έξαρχος Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στα Γιάννενα.
Σε συζήτηση με κάτοικους της περιοχής κλήθηκε να σχολιάσει την απάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» όπου σε σχετική ερώτηση για την πιθανότητα να συμμετάσχει σε κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη ΝΔ δήλωσε : «Η συγκυβέρνηση των δύο πόλων είναι ένα ακρα
ίο σενάριο που θα μπορούσε υπό συνθήκες να λάβει χώρα, αλλά όχι υπό τις παρούσες».
Ο Νίκος Έξαρχος σχολίασε: «Είναι γεγονός ότι η προετοιμασία του εδάφους για ένα τέτοιο - ίσως όχι και τόσο μακρινό - ενδεχόμενο έχει ξεκινήσει.
Γιατί ο Αλ. Τσίπρας αλλά και στελέχη άλλων αστικών κομμάτων φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να φέρνουν στο προσκήνιο, έστω και «μετρημένα», το θέμα της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού;
Στόχος τους είναι η ανεμπόδιστη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, που είναι προϋπόθεση για την ικανοποίηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
Εξάλλου ανεξάρτητα από τις προεκλογικές τους φανφάρες δεν τους χωρίζει άβυσσος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που διατήρησε τους μνημονιακούς νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μαζί ψηφίσαν το 3ο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις μέχρι το 2060.
Μαζί ψηφίζουν τα δωράκια στις επιχειρηματικές ελίτ, τα ψίχουλα για το λαό.
Μαζί πανηγυρίζουν για την ανάθεση της υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στα αμερικανικά και γαλλικά μονοπώλια.
Και έχει το θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί το ΚΚΕ ότι τα έχει κάνει πλακάκια με την ΝΔ, όταν αυτοί με την πολιτική τους την ξέπλυναν και την έβγαλαν 10 % μονάδες μπροστά.
Ας σκεφτεί ο κόσμος. Όπως οι επιχειρηματικοί όμιλοι σχεδιάζουν την επόμενη μέρα, χωρίς να αποκλείουν την χρησιμότητα συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και ο καθένας μας πρέπει να πάρει τα δικά του μέτρα.
Ένα ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα τους χαλάσει τα αντιλαϊκά σχέδια.
Θα δυναμώσει τη φωνή του λαού μέσα και έξω από την βουλή.
Γιατί είναι πάντα η πρωτοπορία στους αγώνες για δημόσια Παιδεία, για δημόσια Υγεία, για αξιοπρεπείς συντάξεις, για δουλειά για όλους.
Γιατί είναι το μόνο κόμμα που εξακολουθεί να διεκδικεί καλύτερη ζωή για τους εργαζόμενους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι με κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί είναι το μόνο κόμμα αταλάντευτα προσανατολισμένο ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή μας που βάζουν τους λαούς σε πολεμικές περιπέτειες.
Γιατί εξακολουθεί να ονειρεύεται έναν κόσμο χωρίς ανεργία, με δωρεάν δημόσια Παιδεία και Υγεία, χωρίς άστεγους που πεθαίνουν στους δρόμους κάτω από μια κουβέρτα, χωρίς ανθρώπους που να ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια, χωρίς ναρκωτικά και πορνεία, έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Γιατί είναι το μόνο κόμμα που πιστεύει στη δύναμη του λαού. Έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο με προοπτική ο λαός να γίνει αφέντης στον τόπο του.
Ας σκεφτεί ο λαός. Ποιος θα τον υπερασπιστεί την επόμενη μέρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]