Δήμος Πωγωνίου:Ομιλία του καθηγητή Β.Κούτρα για το ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Πωγωνίου (Καλπακίου, Παρακαλάμου, Δελβινακίου, Κεφαλοβρύσου) διοργανώνοντας εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας
στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών» και ομιλητή τον κ. Κούτρα Βασίλειο, Καθηγητή Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Παν/μίου Ιωαννίνων και Επιστημονικό Δ/ντή του κέντρου πρόληψης «Σχεδία».
Ο κ. Κούτρας αναφέρθηκε σε όλες τις παραμέτρους που αφορούν στο ρόλο της οικογένειας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών και έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους γονείς που μετά το πέρας της ομιλίας είχαν την ευκαιρία να θέσουν καίρια ερωτήματα στα οποία πήραν χρήσιμες απαντήσεις. 
Από την πλευρά του Δήμου παρευρέθηκε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης ο οποίος εξήρε την επιστημονική κατάρτιση του κ. Κούτρα και συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για τη διοργάνωση της ομιλίας. «Χαιρετίζω μία εξαιρετική πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων του Δήμου Πωγωνίου που αποδεικνύουν την αμέριστη αγάπη τους για τα παιδιά. Το ενδιαφέρον τους ξεπερνάει τους τοίχους των σχολείων και τις ώρες του καθήκοντος και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το θέμα της σημερινής ομιλίας είναι εξαιρετικά σημαντικό κι οφείλω να ευχαριστήσω πολύ τον καθηγητή κ. Κούτρα για τη βοήθειά του. Είναι γεγονός ότι η οικογένεια έχει το σπουδαιότερο ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρων των παιδιών. Η ουσιαστικότερη ευθύνη που αναλαμβάνει ένα άτομο είναι η ευθύνη για την ανατροφή του παιδιού του. Η γονική ευθύνη προηγείται όλων των υπολοίπων αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ή συμβουλές. Η στάση που θα ακολουθήσει κάθε γονέας στη διαμόρφωση των παιδιών του εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που θα μας αναλύσει στη συνέχεια ο κ. Κούτρας. Ωστόσο είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο ρόλος των γονέων στην αγωγή των παιδιών είναι πολύ σημαντικός για τη μετέπειτα νοητική, συναισθηματική, ηθική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών. Σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για μία ακόμη φορά για την πρωτοβουλία σας» τόνισε ο κ. Γιούνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]