Κορυφαίοι Επιστήμονες Στο Καρδιολογικό Συνέδριο Στα Ιωάννινα 27-29 Ιουνίου

Professor Jeffrey Warren Moses   Columbia University College of Physician sand Surgeons
Το «Συνέδριο των Ιωαννίνων»,  αποτελεί την «προθήκη» της έρευνας, της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και της κλινικής πρακτικής της Β`  Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ταυτόχρονα αποτελεί και την αγωνιώδη και ακάματη προσπάθεια μια ομάδας διακεκριμένων ακαδημαϊκών και κλινικών καρδιολόγων να αναδείξουν τα Γιάννενα σε παγκόσμιο καρδιολογικό κέντρο, εφάμιλλο των διάσημων ιδρυμάτων του εξωτερικού.
Σε εθνικό επίπεδο η Β` Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων ήδη αποτελεί σημείο  επιστημονικής αναφοράς για την ποιότητα, τον αριθμό αλλά και τις εξαιρετικά σπάνιες και σύμπλοκες ιατρικές υπηρεσίες.
Επεμβάσεις πρωτοποριακές, καινοτόμες και με τα υψηλότερα στάνταρ επιτυχίας πραγματοποιούνται σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ο Δ/ντης της Β` Καρδιολογικής Κλινικής και καθηγητής καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Λάμπρος Μιχάλης μεταξύ των πολλών εθνικών και διεθνών διακρίσεων κατέκτησε με την τριμελή επιστημονική ομάδα και το Βραβείο  Ακαδημίας Αθηνών για πρωτότυπη επιστημονική εργασία επί της θεραπείας του καρκίνου ή επί της θεραπείας των παθήσεων της καρδιάς.
Σπουδαίες επιστημονικές διακρίσεις έχουν και οι συνεργάτες του στη Β` Καρδιολογική Κλινική,  Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Χρήστος Κατσούρας και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Κατερίνα Νάκα.
Η αγωνία όλων τους εστιάζεται στην εξέλιξη και συνέχιση της λειτουργίας του καρδιολογικού κέντρου, δοθέντος ότι το προσωπικό και δη το επιστημονικό δυναμικό είναι ελάχιστο και μάλιστα με διαρκή ανάγκη εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης σε νέες τεχνικές και μεθόδους όπως επιτάσσει η διασφάλιση της υψηλής εξειδίκευσης και της καινοτομίας. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να  προκύπτουν κρίσιμα κενά.
Η αλυσίδα της έρευνας, της γνώσης και της συνεχούς εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης, που ξεκινά από το πανεπιστήμιο, συνεχίζεται με την ειδικότητα και ολοκληρώνεται στο τέλος της επαγγελματικής ζωής,  είναι δυνατόν να διακοπεί λόγω έλλειψης χρημάτων και προσωπικού.
Η δυνατότητα εξειδίκευσης των νέων επιστημόνων στο κορυφαίο Ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου  Columbia της Ν.Υ. πέραν από την δίψα για προσφορά στον άνθρωπο των εμπλεκομένων, απαιτεί επιπλέον κονδύλια και προσλήψεις αναπλήρωσης των εκπαιδευομένων, τουλάχιστον για όσο διαρκεί αυτός ο κύκλος.
Η δυνατότητα μετεκπαίδευσης σε τόσο υψηλού επιπέδου κέντρα, πέραν της εξειδίκευσης σε νέες τεχνικές και στη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού δίνει την ευκαιρία στους εμπλεκομένους να έρθουν σε επαφή με αντιλήψεις, πρακτικές και νοοτροπίες υψηλού και διαρκούς ανταγωνισμού. Επιπλέον διατηρούν και εμβαθύνουν τη διαδραστική επιστημονική σχέση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με  το πανεπιστήμιο Columbia.
Η ενδυνάμωση της Β` Καρδιολογικής Κλινικής και η ανάδειξή της σε αδιαμφισβήτητο διεθνές κέντρο καρδιολογίας, πέραν της παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών, υποδαυλίζει την ελπίδα, τονώνει την αυτοπεποίθηση και φυσικά ενισχύει την έρευνα και την καινοτομία σε εθνικό επίπεδο.
Professor Martyn Leon, Καθηγητής Παθολογίας  του Columbia University Medical Center of New York, USA
Η  Β` Καρδιολογική Κλινική  του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων- μαζί με άλλα ερευνητικά και καινοτόμα ιδρύματα- μπορούν  να αποτελέσουν ανάχωμα ανάσχεσης της προσφυγιάς και πόλο έλξης για την επιστροφή των νέων επιστημόνων.
Κορυφαίοι καρδιολόγοι όπως, οι διαπρεπείς και πρωτοπόροι  καθηγητές  Martyn Leon  και  J. W. Moses, αναγνωρίζουν την προσπάθεια και το έργο μας και είναι πρόθυμοι να συνδράμουν την προσπάθειά μας. Μαζί με αυτούς και οι δικοί μας σπουδαίοι επιστήμονες και πατριώτες όπως ο Δημήτρης Καρμπαλιώτης είναι στρατευμένοι στην προσπάθεια αναγέννησης της  χώρας μας.
Μαζί μας- αρωγοί και συμπαραστάτες- είναι οι Διοικήσεις του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και οι εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο. Και οι όπου γης Ηπειρώτες που εμπράκτως στηρίζουν τον αγώνα μας.
Ένας αγώνας που στόχο έχει να αναδείξει και να εδραιώσει  τα Γιάννενα μεταξύ των επιφανέστερων και πλέον καινοτόμων καρδιολογικών κέντρων του κόσμου.

"Πλειάδα διακεκριμένων καρδιολόγων από κορυφαία Πανεπιστήμια και  επιφανή καρδιολογικά Κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού θα συμμετάσχουν και θα καταθέσουν την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία στο  καρδιολογικό συνέδριο που συνδιοργανώνουν  από τις 27 έως και τις 29 Ιουνίου στα Γιάννενα οι:
Β` Καρδιολογική Κλινική  Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου,
 Α` Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας και
 Columbia University Medical Center of New York.

Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν φυσιολογικά αν και έχουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα;
Εξασθενημένη καρδιά: Πως αντιμετωπίζεται σήμερα και πως θα αντιμετωπίζεται στο άμεσο μέλλον; Αποτελούν λύσεις η μεταμόσχευση, η τεχνητή καρδιά ή οι καλλιεργημένοι ιστοί;
Τα ερωτήματα αυτά αν και έχουν φιλοσοφικό και όχι μόνο ιατρικό ή και κοινωνιολογικό υπόβαθρο υπάρχουν, τίθενται καθημερινά και μεγαλώνουν μαζί μας όσο η έρευνα, η καινοτομία και η επιστήμη ανακαλύπτει καινούργιους δρόμους.
Αναντίρρητα από το 1968 που ο Κρίστιαν Μπάρναρντ τόλμησε την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς ή ιστορία της ιατρικής άλλαξε…
Έκτοτε, πολλαπλές επινοήσεις και αμέτρητες καινοτομίες έχουν εισαχθεί στην ιατρική και την καρδιολογία ειδικότερα παρέχοντας αφενός αποτελεσματικές πρακτικές πρόληψης  στους πολίτες και αφετέρου  ποιότητα και χρόνο ζωής στους ασθενείς.
Η σύγχρονη πρόληψη και η θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων έχει μερικές δεκαετίες ζωής αλλά είναι βέβαιο ότι έχει μακρύ δρόμο μπροστά της. Όσο οι κοινωνίες προχωρούν και οι συνθήκες αλλάζουν, νέες εκφυλιστικές παθήσεις παρουσιάζονται. Ο τελικός νικητής θα κριθεί από την ταχύτητα!
Όλα αυτά τα ερωτήματα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, μαζί με τις καινοτομίες που καθοδηγούν τις σύγχρονες τάσεις στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των νοσημάτων καρδιάς θα παρουσιαστούν στο «Συνέδριο Των Ιωαννίνων» που συνδιοργανώνουν από τις 27 έως και τις 29 Ιουνίου στην ηπειρωτική πρωτεύουσα οι:

Β` Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων,
 Α` Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας και
 Columbia University Medical Center of New York.
Στο πολυαναμενόμενο  ετήσιο «Συνέδριο των Ιωαννίνων»  λαμβάνουν μέρος και παρουσιάζουν τα κλινικά και ερευνητικά αποτελέσματα τους, δεκάδες διακεκριμένοι  καρδιολόγοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πέραν του «Συνεδρίου των Ιωαννίνων» που αποτελεί ισχυρό και φημισμένο επιστημονικό θεσμό, ειδικά εφέτος και συγκεκριμένα μια ημέρα πριν την έναρξη, στις 26 Ιουνίου στις 19:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Γ. Μυλωνάς του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, θα ανακηρυχθούν επίτιμοι καθηγητές Καρδιολογίας, του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:
• ο  Martyn Leon, Καθηγητής Παθολογίας  του Columbia University Medical Center of New York, USA και
•ο Jeffrey Warren Moses, Καθηγητής  Παθολογίας  του Columbia University College of Physicians and Surgeons.
Πρόκειται για επιστήμονες που με την έρευνα και την κλινική ιατρική πράξη άνοιξαν και συνεχίζουν να καθοδηγούν τον τομέα της καρδιολογίας.
Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Martyn Leon είναι αδιαμφισβήτητα ο πλέον γνωστός παγκόσμια επεμβατικός καρδιολόγος και ένας πραγματικός πρωτοπόρος και καινοτόμος στον τομέα της Επεμβατικής Καρδιοαγγειακής Ιατρικής.  Έχει διατελέσει κύριος ερευνητής σε περισσότερες από 50 διεθνείς τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες που βοήθησαν στη διαμόρφωση του πεδίου της επεμβατικής καρδιοαγγειακής ιατρικής. Ο  Professor  J. W. Moses, παγκόσμια αναγνωρισμένος κλινικός και ακαδημαϊκός Καρδιολόγος, με πολυετή υπηρεσία στα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά και κλινικά ιδρύματα των Ηνωμένων Πολιτειών, από το 1996 έως σήμερα έχει διατελέσει Καθηγητής Παθολογίας στο New York University School of Medicine (1996-2004), στο Cornell University Medical  College (2010-2012) και στο Columbia University (2012 έως σήμερα).
Συναμφότεροι, αποτελούν τις κορυφές της καρδιολογίας και θα επιδιώξουμε  να αδράξουμε  κάτι από τη σοφία τους. Πέραν της οφειλόμενης τιμής, ο διακαής στόχος μας είναι η μεταλαμπάδευση γνώσεων στην Ελληνική Ιατρική πραγματικότητα.
Τα παραπάνω αποτελούν μια εξακολουθητική προσπάθεια στα πλαίσια της οποίας η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων και ειδικότερα η Β` Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με την πολύτιμη αρωγή του λαμπρού επιστήμονα και περήφανου  Έλληνα της διασποράς καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Καρμπαλιώτη έχει διασυνδεθεί διαδραστικά σε επιστημονικό επίπεδο  με το κορυφαίο  Πανεπιστήμιο  Κολούμπια της Νέας Υόρκης.
Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές Martyn Leon και Jeffrey Warren Moses στις 7 το απόγευμα της 25ης Ιουνίου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  «Γεώργιος Μυλωνάς» θα  δώσουν εκλαϊκευμένη διάλεξη για το παρόν και το μέλλον της καρδιολογίας με προφανή στόχο να ενημερώσουν τους «μη ειδικούς».  Μια διάλεξη ανοικτή που ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον των πολιτών.
Στις τρεις ημέρες του συνεδρίου που θα διεξαχθεί  από τις 27 έως και τις 29 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Du Lac στα Γιάννενα, θα συμμετάσχουν και θα παραθέσουν το έργο τους δεκάδες καρδιολόγοι από Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]