Mεταβολή του καιρού από αύριο με βροχές, ενισχυμένους νοτιάδες και έντονη μεταφορά σκόνης
Μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο 04/05/2019 αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία από τα δυτικά στην υπόλοιπη χώρα. Βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.
Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης μέχρι και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 06/05/2019. Όπως φαίνεται, το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.
Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο το Σάββατο και έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο την Κυριακή.
Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων Αφρικανικής σκόνης, προκαλώντας κατά τόπους λασποβροχές. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης τις πρωινές ώρες της Κυριακής 05/05.
πίνακας meteo.gr
Σύνταξη Άρθρου: Στρατής Βουγιούκας - Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος
ΕΑΑ - Πεντέλη //meteo.gr
Η Περιφέρεια Ηπείρου στο δελτίο Τύπου αναφέρει Από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το διήμερο Σάββατο και Κυριακή. Συγκεκριμένα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου και την Κυριακή κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ενδεχομένως κατά τόπους να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις, ενώ στο Ιόνιο από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής προβλέπονται θυελλώδεις νότιοι- νοτιοανατολικοί άνεμοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.