Πως θα ψηφίσουν όσοι έχουν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους

Στις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες και τις ευρωεκλογές
Με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών, αλλά και τις ευρωεκλογές να πλησιάζουν, το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο σχετική με τον τρόπο που θα ψηφίσουν τυχόν ψηφοφόροι που δεν έχουν συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους για διάφορους λόγους.

Σε αυτήν αναφέρεται πως εκλογείς που δεν έχουν αποστερηθεί του εκλογικού τους δικαιώματος, σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο δεν περιλαμβάνονται στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του δήμου στου οποίου τα δημοτολόγια ή μητρώα αρρένων είναι εγγεγραμμένοι.

Η διαδικασία για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία αυτοί οι εκλογείς, είναι η χορήγηση βεβαίωσης από το ανάλογο δημοτολόγιο ή το μητρώο αρρένων. Η ίδια διαδικασία προβλέπεται και για τους Έλληνες εκλογείς, που κατοικούν σε χώρες – μέλη της ΕΕ, οι οποίοι και θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την 25η Μαΐου.

Η βεβαίωση, που θα εκδίδεται εις διπλούν, με τη μία να παραδίδεται στους εκλογείς και τη δεύτερη να αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι ξεχωριστή για κάθε Κυριακή των εκλογών και οι βεβαιώσεις για τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο των εκλογών, θα εκδίδονται από τις 29 Μαΐου.

Η χορήγηση αυτών των πιστοποιητικών, αφορά μόνον όσους έχουν κάνει τις διαδικασίες εγγραφής στα δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Το ίδιο ισχύει και για όσους υπηκόους κρατών – μελών της ΕΕ έχουν υποβάλλει αίτηση, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις εκλογές, μέχρι εκείνη την ημερομηνία.

Οι βεβαιώσεις θα χορηγούνται στους εκλογείς υπηκόους κρατών – μελών της ΕΕ από τους δήμους, αφού ληφθεί υπόψη η δήλωση επιλογής (ευρωεκλογές – αυτοδιοικητικές ή και τα δύο) του εκάστοτε ψηφοφόρου.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]