Ικανοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών το αίτημα για μελέτη σύνδεσης του Κεντρικού Ζαγορίου με Εγνατία

Θετική εξέλιξη, όπως αναμενόταν άλλωστε, σημειώθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική διεκδίκηση του Δήμου Ζαγορίου για την βελτίωση της οδικής σύνδεσης του Κεντρικού με το Ανατολικό Ζαγόρι και την Εγνατία οδό.

Το Υπουργείο Υποδομών, όπως ενημερώθηκε ο Δήμος, θα διαθέσει πίστωση 350.000 ευρώ (από τη σχετική ΣΑΜ) για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών του έργου  βελτίωσης των επαρχιακών δρόμων από Μηλιωτάδες μέχρι τους Κήπους, όπως ήταν το αίτημα με το οποίο συμφωνεί και η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η χρηματοδότηση της μελέτης ανοίγει το δρόμο για να ενταχθεί η κατασκευή του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο, στο επόμενο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί είναι πλέον τυπική.

Δεδομένου ότι το επαρχιακό οδικό δίκτυο ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας θα χρειαστεί να συναινέσει ο Δήμος Ζαγορίου (κάτι που, φυσικά, θα  πράξει αμέσως μετά τις εκλογές) στην υποβολή από την Περιφέρεια Ηπείρου, αυτή τη φορά, του αιτήματος χρηματοδότησης της μελέτης για το έργο, μαζί με τεχνικό δελτίο και  στοιχεία για τις μελέτες που θα πρέπει να εκπονηθούν.

Είναι φανερό ότι υπάρχει η πολιτική βούληση που απαιτούνταν από πλευράς Υπουργείου Υποδομών, μετά και από συνεχείς οχλήσεις του Δημάρχου και τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών του νομού.

Θυμίζουμε ότι είχε υποβληθεί από το Δήμο πλήρης φάκελος της προμελέτης που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του συνοδευόμενο με  αίτημα χρηματοδότησης των οριστικών μελετών και αρχικά είχε, εκ παραδρομής,  εγκριθεί προ μηνών το ίδιο ποσό αλλά ως έργο από σχετική ΣΑΕ του Υπουργείου.

Τελικά αυτό διορθώθηκε με την νέα απόφαση και δρομολογείται, πλέον, η  χρηματοδότηση της μελέτης από την σχετική ΣΑΜ του Υπουργείου μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία θα υποβάλλει εκ νέου το αίτημα για να ενταχθεί η μελέτη με 350.000 ευρώ.

Την ικανοποίηση του για την επιτυχή έκβαση της διεκδίκησης αυτής εκφράζει με δήλωση του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου: «Το έργο αυτό αποτελεί πάγια διεκδίκηση του Δήμου, φορέων και κατοίκων του Ζαγορίου  και η υλοποίησή του θα «ενώσει» το Ζαγόρι, θα συμβάλλει στην ταχύτερη και ασφαλέστερη επικοινωνία των δυο περιοχών, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας από την Βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας (κόμβος Ζαγορίου). Επίσης, θα διευκολύνει τις μετακινήσεις σε όλο το Ζαγόρι και την εξυπηρέτηση κάθε οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων. Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο για την ανταπόκρισή του, την Περιφέρεια για την συνδρομή της και τους βουλευτές οι οποίοι συνέβαλαν για το θετικό αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]