Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων"

"Ο Αγώνας που αγαπά την πόλη", ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, ολοκληρώθηκε με μεγάλη ανταπόκριση και συγκινήσεις. Ο καιρός εξελίχθηκε ιδανικά για τους δρομείς και ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του, καταρρίπτοντας το δικό του περσινό ρεκόρ. 1000 περίπου αθλητές, συμμετείχαν στον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων και τον αγώνα 5km,τρέχοντας σε μια μοναδική διαδρομή δίπλα στην λίμνη Παμβώτιδας ζώντας ένα διαφορετικό δρομικό ραντεβού που έφερε στην πόλη μεγάλο αριθμό επισκεπτών από πολλές περιοχές της ΒΔ Ελλάδος. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα, στις 19:00.

Νικητής του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Ιωαννίνων ήταν ο Θανάσης Μπαρμπαγιάννης, ο οποίος κατέχει πλέον το νέο ρεκόρ διαδρομής, καθώς πέτυχε μια καταπληκτική επίδοση τερματίζοντας σε 1:11:36! Δεύτερος τερμάτισε ο Αινείας Γκίνης, με χρόνο 1:12:09 και τρίτος ο Αλέξανδρος Τζουμάκας με χρόνο 1:15:11.
Πολύ δυνατή ήταν όμως και η συμετοχή των γυναικών που έτρεξαν στην διαδρομή του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου. Πρώτη τερμάτισε η Νικολέτα Τζαβάρα με χρόνο 1:37:49, δεύτερη ήταν η Θεοδώρα Αναστασιάδη σε 1:39:03 και την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε η Λαμπρινή Ντούτση με χρόνο 1:42:01. Μια ιδιαίτερα ζεστή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό που είχε κατακλύσει την Πλατεία Μαβίλη και στους υπόλοιπους αθλητές οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τερματίζοντας στον αγώνα.
Εκατοντάδες ήταν οι δρομείς που έτρεξαν και στον Νυχτερινό Αγώνα(Entry Race) των 5km, μια γρήγορη διαδρομή με θέα το ομορφότερο κομμάτι της λίμνηςτων Ιωαννίνων. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 21:30. Ο αγώνας "Entry Race 5km" ήταν αφιερωμένος στο ΚΕΘΕΑ Ηπειρος, ενώ η Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου άνοιξε τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια Γενοκτονίας.
Νικητής του αγώνα ήταν ο Πέτρος Δασκαλάς ο οποίος τερμάτισε σε 0:17:31. Δεύτερος, σε τερμάτισε ο Πέτρος Μινας σε 0:18:24 , ενώ τρίτος σε απόσταση αναπνοής κυριολεκτικά τερμάτισε ο Ιωάννης Χρυσικόπουλος με χρόνο 0:18:24.850
Στην κατηγορία των γυναικών, 1η τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου σε 0:20:08, 2η ήταν η Θεοδώρα Κοψιδα με χρόνο 0:22:02 και 3η τερμάτισε η Φωτεινή Τσοχαντάρη σε 0:24:25.
Ο 4ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Ιωαννίνων, κέρδισε για μια ακόμη χρονιά τις εντυπώσεις, καθώς τα θετικά σχόλια αθλητών κι επισκεπτών αποδεικνύουν, πως πρόκειται για μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου η οποία κάθε χρόνο ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα.
Συνδιοργανωτές του 4ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου ήταν: Ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, η Εταιρεία Διοργάνωσης Αθλητικών Event “My Adventure” και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Οι αγώνες τελέστηκαν με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.
Μεγάλοι χορηγοί ήταν το Φυσικό Μεταλλικό Νερό "ΖΑΓΟΡΙ" και το εξειδικευμένο κατάστημα αθλητικού εξοπλισμού "FIFTH ELEMENT".
Η Γενική Διεύθυνση Τροχαίας Ιωαννίνων φρόντισε για την ασφάλεια των δρομέων και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Αξιωματικούς της Τροχαίας για την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα Ιωαννίνων για την βοήθειά τους στο φωτισμό της διαδρομής του αγώνα των 5km, όπως και το ΕΚΑΒ.
Θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία Dole, τον Φίλιππο Σκόρδο και την PHYSIO activ για την σταθερή παρουσία στη Διοργάνωση, την Toyota Podas για το αυτοκίνητο της χρονομέτρησης, τo Team της Herbalife, τον χορηγό επικοινωνίας Best Radio 90.7, τους Macau Samba Ioannina, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων ,το Σωματείο "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ"-Ιωαννίνων και φυσικά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ιωαννίνων! Τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου-Πωγωνιανής μας πρόσφεραν τα χειροποίητα προϊόντα τους. Η παρουσία των Δομών Habibi.Works & ΑΡΣΙΣ_Δράσεις στην Ήπειρο έδωσαν μία διαπολιτισμική διάσταση στην Διοργάνωση

Καθοριστική ήταν τέλος η συμβολή των εθελοντών, πολιτιστικών, αθλητικών συλλόγων, και πολιτών, οι οποίοι εμψύχωναν κατά μήκος της διαδρομής και στους σταθμούς τροφοδοσίας όλους τους αθλητές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους, Εθελοντές Εθνοφύλακες Ιωαννίνων, ,τους Πολιτιστικούς Σύλλογους Κουτσελιού και Βρυσούλας, την Αδελφότητα Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου, το Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών «Επικοινωνία», τον ΣύλλογοςΦοιτητών Erasmus ESN-Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα-Παράρτημα Ηπείρου, Πολίτες Ομάδα Ποδηλάτων Τετάρτης και τον φωτογράφο Κώστα Μάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]