Αποκλεισμός των εγκαταστάσεων των Repsol και Energean Oil & Gas στα Ιωάννινα

Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου συμμετείχαμε σε  ακτιβιστική δράση της Greenpeace Greece και προχωρήσαμε σε αποκλεισμό  των εγκαταστάσεων των εταιρειών Repsol και Energean Oil & Gas, στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.
Η δράση μας αυτή είχε ως σκοπό να παρεμποδίσει τις εργασίες των πετρελαϊκών για 2 ημέρες  και παράλληλα να επικοινωνήσει  το ζήτημα των εξορύξεων σε ένα ευρύτερο κοινό. Τις 2 αυτές ημέρες οι εργαζόμενοι (η πλειοψηφία των οποίων είναι Ιταλοί) δεν έχασαν τα μεροκάματα τους.
Πιστεύουμε, ως Πολίτες Ενάντια στις Εξορύξεις στην Ήπειρο (και παντού!) ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε , από την πρώτη ημέρα του αγώνα και μέχρι και σήμερα είναι η έλλειψη ουσιαστικής και ενδελεχούς ενημέρωσης των πολιτών , ώστε να έχουμε το δικαίωμα να αποφασίσουμε αν κάτι είναι καλό ή όχι για το μέλλον μας.
Αντίθετα , από αυτό που θα έπρεπε να γίνεται και αντίθετα με αυτό που τονίζεται ως όρος για τις εργασίες σύμφωνα  με τη Στρατηγική  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων , η ενημέρωση και η δημόσια διαβούλευση ουσιαστικά δεν υπάρχει.
Καλούμαστε εμείς να επικοινωνήσουμε  κάτι που θα έπρεπε να βρίσκεται στις συζητήσεις της ελληνικής κοινωνίας ήδη από το 2012. Καλούμαστε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα δεδομένα που αποκρύπτονται εντέχνως ή παραποιούνται και που μας αποκαλύφθηκαν  μετά από  προσεκτική μελέτη πολλών εγγράφων. Να ενημερώσουμε  και για τις λεπτομέρειες (ως γνωστόν ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες..) της σύμβασης . Καλούμαστε να το κάνουμε αυτό γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια και να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια, όταν θα είναι αργά για κλάματα. Θα συνεχίσουμε με διάφορους τρόπους την μη βίαιη  αντίσταση μας στον παραλογισμό των εξορύξεων και θα φροντίσουμε να μπει το θέμα σε κάθε σπίτι της ελληνικής κοινωνίας
Το γεγονός ότι οι πετρελαϊκές αποχώρησαν ήσυχα  από τις εγκαταστάσεις τους μετά από ελάχιστες διαπραγματεύσεις και δεν κάλεσαν καν την αστυνομία,  μας κάνει ακόμη πιο σαφές ότι κινούνται στα όρια της παρανομίας και δεν θέλησαν  να δώσουν δημοσιότητα στο γεγονός.
Όποια δράση επιλέγουμε γίνεται με πλήρη συνείδηση της πραγματικότητας και των ευθυνών μας και διαβεβαιώνουμε την κυβέρνηση , την αντιπολίτευση, τα κόμματα , τις πετρελαϊκές , τα ΜΜΕ και τους συμπολίτες μας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.
Ο στόχος παραμένει ένας : Να φύγουν οι πετρελαϊκές από τη γη και τα νερά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]