Περιοδείες "Λαϊκής Συσπείρωσης" Δήμου Δωδώνης

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο  περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο Δ.Δωδώνης Τάσου Τόκα, καθώς με  υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε χωριά της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Δημητρίου.
Στις συζητήσεις που έγιναν στα καφενεία του Τερόβου και της Σκλίβανης οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονα παράπονα για  τη στάση της Δημοτικής Αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μετά τις εκλογές μας εγκατέλειψαν»,  «η περιοχή μας είναι υποβαθμισμένη, αυτό πρέπει κάπως να αλλάξει» και ανάφεραν  τα  ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα των χωριών τους.
Από τη μεριά του υποψηφίου Δημάρχου  τονίστηκε ότι  «όλα αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας που αναφέρετε, πρέπει ν’ αποτελέσουν και το πολιτικό κριτήριο των εκλογών. Κανένα απ’ αυτά δεν είναι αυτό που λένε… «τοπικό πρόβλημα», καθώς τα συναντάμε παντού και σε όλες τις Περιφέρειες και τους Δήμους: Η υποβάθμιση περιοχών, η εμπορευματοποίηση των πάντων, η μη κάλυψη λαϊκών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, η ανεργία, η εργασιακή ανασφάλεια,  η ενεργειακή φτώχεια, η φοροληστεία, οι ελλείψεις υποδομών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της ζωής του λαού (π.χ. αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία) και όλα τα άλλα που εσείς τονίσατε, έχουν την ίδια  πηγή, την πολιτική που ασκείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τον τελευταίο Δήμο. Οι μόνοι που βρίσκονται απέναντι σ’ αυτή την πολιτική είναι οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η αγωνιστική και  ανιδιοτελής στάση τους πρέπει επίσης να είναι κριτήριο ψήφου στις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές του Μάη.»
Την Κυριακή το πρωί ο Τάσος Τόκας και υποψήφιοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ.Δωδώνης, βρέθηκαν στο Άκτιο και την Πρέβεζα όπου έγινε  συγκέντρωση και  πορεία ειρήνης που οργάνωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης, σωματεία και φορείς της περιοχής. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης και των εκδηλώσεων  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις επεμβάσεις και τις βάσεις του θανάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]