ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τα αποτελέσματα και οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Υ.Π.Σ.Π. ΗΠΕΙΡΟΥ
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Την Κυριακή 31 του Μάρτη πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η Γενική Συνέλευση του σωματείου μας ( Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου ). 
Και σε αυτή τη Γενική Συνέλευση η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου, συμμετείχε με προτάσεις για ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΑΓΩΝΑ για να διεκδικήσουμε άμεσα λύση στα προβλήματα στον εργασιακό μας χώρο. Καταθέσαμε ψήφισμα με ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, που καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες των πυροσβεστών, του Πυροσβεστικού Σώματος και της πυροπροστασίας.
ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ:
Την έναρξη κινητοποιήσεων με την κατάλληλη οργάνωση για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων και την πραγματοποίηση περιοδειών από το Διοικητικό Συμβούλιο, σε όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας.
Πραγματοποίηση άμεσα παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πυροσβέστες και για την υποβάθμιση των υπηρεσιών του Π.Σ. και του συστήματος πυρασφάλειας.
Συνέχιση των κινητοποιήσεων στην περιοχή μας, μέσα στην αντιπυρική περίοδο. 
Κάλεσμα σε συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για συμμετοχή και στήριξη στον αγώνα μας.
Να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας να πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις στη Βουλή και στο Υπουργείο με το διεκδικητικό πλαίσιο που καταθέσαμε και να ξεκινήσουν πριν την  αντιπυρική περίοδο.
Να δυναμώσει η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην περιφέρειά μας.
Τονίσαμε επίσης, ότι επιβάλλεται να οργανωθούν διαμαρτυρίες σε περιπτώσεις μεταθέσεων, μετακινήσεων, καθώς και αποσπάσεων στο ειδικό μηχανοκίνητο τμήμα στην Αθήνα, που θα ξεσπιτώνουν συναδέλφους χωρίς τη θέλησή τους, θα τους δημιουργούν προβλήματα στη διαβίωση και παράλληλα θα αποδυναμώνουν περαιτέρω την περιοχή μας από προσωπικό.
Σε ότι αφορά τον Διοικητικό Απολογισμό, που παρουσίασε το προεδρείο της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου, αυτός σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει απολογισμό συνδικαλιστικού σωματείου, παρά πολιτιστικού συλλόγου στην καλύτερη περίπτωση. Η δραστηριότητα τους εξαντλήθηκε αποκλειστικά στην αποστολή διεκπεραιωτικών εγγράφων και επιστολών, σε μία και μοναδική ανακοίνωση για συμμετοχή στην κινητοποίηση στη Δ.Ε.Θ. με τα συνδικαλιστικά όργανα των Σωμάτων Ασφαλείας και φυσικά στο σαμποτάρισμα της ένστολης διαμαρτυρίας που οργάνωσε η Ε.Α.Κ.Π. πέρσι το καλοκαίρι. Το προεδρείο κατέθεσε προφορικά και μόνο, πρόταση για μία κινητοποίηση και αυτή να γίνει αποκλειστικά μέχρι τις 15 Ιουνίου. Αρνήθηκαν τη συνέχιση των διαμαρτυριών για το υπόλοιπο διάστημα του καλοκαιριού που εντείνονται και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα των πυροσβεστών, του Π.Σ. και της πυρασφάλειας της χώρας.
Η πρότασή τους κατατέθηκε χωρίς να αναφέρεται σαφώς, το πλαίσιο των αιτημάτων που προτείνουν, δηλαδή χωρίς να ξέρουμε τι διεκδικούμε και γιατί υποτίθεται πως αγωνιζόμαστε. 
Οι συνάδελφοι που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ και ΨΗΦΙΣΑΝ και τις προτάσεις που κατέθεσε η Ε.Α.Κ.Π. και την πρόταση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου.
Στο επόμενο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Απρίλιο, η Ε.Α.Κ.Π. θα ζητήσει από το προεδρείο του σωματείου, με βάση τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, να οργανωθεί άμεσα διαμαρτυρία στην ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου και την αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, να πραγματοποιήσει άμεσα ένστολη κινητοποίηση στη Βουλή, με το ανάλογο διεκδικητικό πλαίσιο.
Να διεκδικήσουμε:
Έστω και την ύστατη στιγμή να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την πυροπροστασία με άμεση κρατική χρηματοδότηση, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, μέσα, εξοπλισμό, υποδομές, του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών       ( Δασική υπηρεσία, Πολιτική Προστασία ).
Μονιμοποίηση τώρα, όλων των 5ετών και συμβασιούχων συναδέλφων μας.
Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας και βελτίωση των συνθηκών στην εργασία μας.
Για να περιοριστούν όσο γίνεται περισσότερο οι πιθανότητες να ξαναζήσουμε τις περσινές μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού και να μην κινδυνεύσει ξανά η ζωή συνανθρώπων μας.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι 
Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του. Από την πλευρά μας, ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Συνεχίζουμε:
Να αντιστεκόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι, την αναβάθμιση της υπηρεσίας μας, την προστασία και την ασφάλεια του λαού.
Την προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση και μαζικοποίηση των ένστολων διαμαρτυριών στην περιφέρειά μας και σε κεντρικό επίπεδο. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέσα στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου.
Τον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, αντιλαϊκές κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση, μεγαλοεπιχειρηματίες.
Είναι η μοναδική ελπίδα που έχουμε απέναντι σε όλα αυτά που μας ετοιμάζουν και απέναντι σε όλους αυτούς που μας θέλουν να είμαστε με σκυμμένο το κεφάλι.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
(Ακολουθεί το ψήφισμα με την πρόταση της Ε.Α.Κ.Π., που ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ηπείρου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]