Ένωση Γονέων Δήμου Ιωαννιτών:Καμία απάντηση από τον Δήμο για την υπόθεση του σχολείου του ΣΑΠ

Προς: Δήμο Ιωαννιτών, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπ/σης Ηπείρου, Διεύθυνση Α/μιας Εκ/πσης Ιωαννίνων, Υφυπουργό κα Τζούφη, Μέσα Ενημέρωσης
Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από την κοινή σύσκεψη του Δήμου Ιωαννιτών με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης και την Υφυπουργό Παιδείας κ.Τζούφη που κατέληξε στην απόφαση να γίνει η μεταστέγαση του ΣΑΠ σε προκατασκευασμένα κτήρια στον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα. Ο χώρος αυτός είχε παραχωρηθεί με ΚΥΑ στον Δήμο Ιωαννιτών και το μόνο που απέμενε ήταν η κατεδάφιση παλιών κτηρίων, η διαμόρφωση του χώρου και η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτηρίων. Η διαδικασία αυτή χρονικά και στη χ
ειρότερη περίπτωση δεν μπορούσε να υπερβαίνει τους 3-4 μήνες. Δυστυχώς όμως και παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις μας η Δημοτική Αρχή δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα καμία απάντηση για το τι γίνεται με την εξέλιξη της υπόθεσης του σχολείου του ΣΑΠ, γεγονός που η Ένωση Γονέων αλλά και οι γονείς των παιδιών του ΣΑΠ το εκλαμβάνουμε ως απαξιωτική στάση απέναντί μας.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς προσπαθήσαμε να μάθουμε τι συμβαίνει. Ζητήσαμε να βρεθούμε με τον Δήμαρχο και η προσπάθειά μας ήταν άκαρπη. Τον Δεκέμβριο του 2018  ήρθε στα χέρια μας το έγγραφο της ΕΛΕΠΑΠ με αρ.πρωτ. 299/13/12/2018 το οποίο αναφέρει ότι ουδέποτε έστειλε έγγραφο η ΔΕΠ για παράταση παραμονής του σχολείου στο χώρο της για το σχολικό έτος 2018-2019 και ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια. Επιδιώξαμε και κάναμε κοινό Δ.Σ με το Σύλλογο Δασκάλων τον ίδιο μήνα και αποφασίσαμε να κλείσει ο Σύλλογος Δασκάλων ραντεβού με την Δημοτική αρχή για να ενημερωθούμε, ούτε και αυτό έγινε. Τον Γενάρη κάναμε παρέμβαση σε δημοτικό συμβούλιο, ζητήσαμε να μας απαντήσουν και δεσμεύτηκαν γι’ αυτό, αλλά… ακόμα περιμένουμε.!!! Στην κοινή σύσκεψη που είχαμε για το 4ο Δημοτικό Ανατολής ρωτήθηκε ο Δήμαρχος για την πορεία του έργου και μας παρέπεμψε στον κ.Μπαμπασίκα. Προσπαθήσαμε να κλείσουμε ραντεβού αλλά και πάλι βρήκαμε κλειστή πόρτα.
Με όλα τα παραπάνω, γίνεται  πλέον φανερό, ότι η Δημοτική Αρχή, επιδιώκει τη σταδιακή απαξίωση του σχολείου, που θα οδηγήσει στο κλείσιμό του. Ακολουθεί κατά γράμμα την ίδια πολιτική που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις στην Ειδική Αγωγή, όπου μέσω της απαξίωσης των Δημόσιων Δομών, τις οδηγούν στη συρρίκνωση ή/και στο κλείσιμο, αποποιούμενοι έτσι την υποχρέωσή τους για παροχή Δημόσιας Δωρεάν Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας, πριμοδοτώντας φανερά τις ιδιωτικές δομές και τις ΜΚΟ που ουσιαστικά κερδοσκοπούν σε βάρος των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.
Θυμούνται μόνο μια φορά χρόνο να εκφράσουν «επετειακά» το ενδιαφέρον τους για τα παιδιά με ιδιαιτερότητες και το υπόλοιπο διάστημα τα αφήνουν, μαζί με τις οικογένειές τους, ν’ ανεβαίνουν μόνα και αβοήθητα το δικό τους Γολγοθά, ματώνοντας κυριολεκτικά για την μόρφωση, την ψυχική τους υγεία και την ψυχαγωγία.
Για όλους τους παραπάνω λόγους απαιτούμε εδώ και τώρα απ’ όλους τους εμπλεκόμενους: από την Υφυπουργό Παιδείας, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να μας δώσουν μια σαφή απάντηση:
Πού βρίσκεται το ζήτημα της ανέγερσης του σχολείου  ΣΑΠ;
Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να γίνει η μεταστέγασή του στο χώρο του παλιού Χατζηκώστα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να λειτουργήσει με αξιοπρεπείς όρους τον Σεπτέμβρη;
Οποιαδήποτε υπεκφυγή ή μετάθεση της λύσης στο μέλλον θα μας βρει απέναντι, καθώς η υπομονή και η ανοχή μας έχει εξαντληθεί.
Καλούμε τους γονείς των μαθητών του ΣΑΠ, ευρύτερα τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που θέλουν να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10 του Απρίλη στις 10 το πρωί στην είσοδο του Δημαρχείου.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]