ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Προτάσεις Τζένης Ταπραντζή για τα αδέσποτα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα (4 Απριλίου) εγώ σαν υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, και ως επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας το πρόγραμμά μας για τα αδέσποτα του Δήμου μας.

Πιστεύουμε ότι το κριτήριο για να κρίνει κανείς τον πολιτισμό μιας κοινωνίας είναι το πώς φέρεται απέναντι στους πιο αδύναμους, καθώς και το πώς φέρεται απέναντι στα ζώα. Θεωρούμε ότι, σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα, η μέριμνα γι’ αυτά θα πρέπει να είναι καθημερινή υπόθεση και όχι μόνον κάτι που αφορά μια ημέρα το χρόνο. Αυτό προϋποθέτει ανάληψη πρωτοβουλιών και ευθυνών με σκοπό την ανθρώπινη διαχείριση του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, θα προχωρήσουμε άμεσα στις παρακάτω ενέργειες:


1. Σύσταση πενταμελούς επιτροπής από δημοτικούς συμβούλους, μέλη φιλοζωικών σωματείων, από έναν κτηνίατρο και από έναν εκπαιδευτή.
2. Καταγραφή των αδέσποτων σε όλο το Δήμο – δημιουργία μητρώου αδέσποτων ζώων.
3. Σύσταση Δημοτικού Κτηνιατρείου για να αναλάβει την στείρωση, την ηλεκτρονική σήμανση και τον εμβολιασμό όλων των αδέσποτων.
4. Κατασκευή ξύλινων καταλυμάτων, απόλυτα εναρμονισμένων με το περιβάλλον.
5. Τοποθέτηση ταϊστρών και ποτιστρών σε διάφορα σημεία στην πόλη, σε πάρκα, καθώς και σε διάφορα σημεία του Δήμου. Συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές για να γεμίζονται οι ταΐστρες και οι ποτίστρες με τροφή και νερό.
6. Ενημέρωση των πολιτών για τα αδέσποτα μέσα από ημερίδες, ανοιχτές συγκεντρώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία καθώς και μέσα από το διαδίκτυο.
7. Ομαδικές δράσεις, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να εκπαιδεύονται από ειδικούς (κτηνίατρους, εκπαιδευτές) γύρω από τους κανόνες υγιεινής και στους κανόνες συνύπαρξης με τα αδέσποτα ζώα.


Γιατί θεωρούμε ότι τα αδέσποτα ζώα είναι “συγκάτοικοί” μας στον Δήμο, αναπόσπαστα μέλη του αστικού και του αγροτικού περιβάλλοντος. Αξίζουν από εμάς τους ανθρώπους την προσοχή και τη βοήθειά μας. Είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]