Περιοδεία ΚΚΕ και "ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" στην Κόνιτσα

Κλιμάκιο της ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργο Πρέντζα και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κόνιτσας Δημήτρη Σδούκο επισκέφτηκε τα μαγαζιά στην Κόνιτσα, το ΚΕΠ και την βιβλιοθήκη.
Στη συζήτηση με τους καταστηματάρχες κυριάρχησαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ και των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίστηκε πως οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να αφήσουν πίσω το δρόμο που περιλαμβάνει την καθημερινή ανασφάλεια, την εξαντλητική δουλειά με αβέβαια εισοδήματα, των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων. Να επιλέξουν το δρόμο της αμφισβήτησης, της λαϊκής ευημερίας. Να κάνουν το βήμα να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Η ψήφος στο ΚΚΕ και στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν θα σκορπίσει, δεν θα βρεθεί ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες τους. Είναι “ανταποδοτική”, θα συνεισφέρει στη αντίσταση τους, στον αγώνα τους ενάντια στις πολιτικές που τους εξοντώνουν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου διεκδικώντας ταυτόχρονα αιτήματα που θα δίνουν ανάσες τους μικρούς
αυτοαπασχολούμενους όπως είναι: η κατάργηση του νόμου που επιβάλλει φορολογία από το πρώτο ευρώ και η θεσμοθέτηση του ατομικού αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί για κάθε αυτοαπασχολούμενο, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας, η απαγόρευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών 1ης κατοικίας των αυτοαπασχολούμενων για χρέη αυτασφάλισης (πρώην ΟΑΕΕ), η διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο Ταμείο, η κατάργηση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος Κατρούγκαλου κλπ
Επίσης συζητήθηκε και η άνανδρη, ρατσιστική επίθεση που δέχτηκαν ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Κόνιτσα, από ομάδα φασιστών.
Από την πλευρά του κλιμακίου του ΚΚΕ και των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποκαλύφθηκε η συντονισμένη προσπάθεια τόσο της Δημοτικής Αρχής Κόνιτσας όσο και της Περιφέρειας Ηπείρου ώστε να συγκαλυφθεί η δράση της εγκληματικής Ναζιστικής Χρυσής Αυγής στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς επίσης και ο ιδιαίτερος ρόλος της Μητρόπολης που έχει πάρει υπό την προστασία της τους ιδεολογικούς απόγονους των καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού μας, τους αλήστου μνήμης  «ΜΑΥΔΕΣ» και άλλους ομοϊδεάτες τους με τους οποίους οργανώνει εκδηλώσεις στην Κόνιτσα και την Βούρπιανη καλλιεργώντας τον αντικομμουνισμό που αποτελεί το εκκολαπτήριο του «αυγού του φιδιού» και το απαραίτητο συστατικό της κλιμάκωσης της ολομέτωπης επίθεσης από τους καπιταλιστές-εκμεταλλευτές.
Γι΄αυτό και η αντιφασιστική δράση πρέπει να χτυπά τη ρίζα του φασισμού που βρίσκεται στην ταξική κοινωνία όπου οι πλούσιοι για τα κέρδη τους εκμεταλλεύονται τους φτωχούς.
Ο λαός της Κόνιτσας πρέπει να απομονώσει τους φασίστες της Χ.Α. και να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες. Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στο άθλιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά.
Τέλος κατά την επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη τονίστηκε στην υπεύθυνο της λειτουργίας της, πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που γίνεται και ιδιαίτερα σε μια εποχή πού κλείνουν βιβλιοθήκες και υλοποιείται μια πολιτική εκχώρησης βιβλιοθηκών είτε άμεσα είτε έμμεσα σε ιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]