Ριζοσπαστική Δημ.Αλλαγή:Δικαίωση του αγώνα μας για το ΞΕΝΙΑ Άρτας

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΙΑ
Θετική εξέλιξη αποτελεί για  μας η υπογραφή της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, μέσα από την ένταξή του στο τρέχον ΕΣΠΑ προϋπολ.3,5 εκατ. Ευρώ,  ως ενός σύγχρονου Πολυχώρου Πολιτισμού, που θα δώσει τη δυνατότητα  ώστε να ανοίξει επιτέλους  ο χώρος του Κάστρου και να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία για χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Η εξέλιξη αυτή αν και έρχεται- δυστυχώς- με καθυστέρηση τριών και πλέον ετών και με χάσιμο πολύτιμου χρόνου για τον οποίο ευθύνεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, δεν παύει να αποτελεί για μας μία κατ΄αρχήν δικαίωση της θέσης  μας, αλλά και του αγώνα που  δώσαμε, μαζί με άλλους συμπολίτες μας, με επιμονή και πίστη στο όραμά μας αυτό (αν και μειοψηφία στο Δημ. Συμβούλιο και κόντρα σε όλες σχεδόν τις άλλες παρατάξεις ) και παρ΄όλες τις  επιθέσεις και τις λοιδορίες που δεχθήκαμε  από επιχειρηματικούς και άλλους τοπικούς  παράγοντες, μερίδα του τοπικού τύπου και πολιτικούς μας αντιπάλους.  Η εξέλιξη αυτή αποτελεί  σίγουρα νίκη όχι μόνο για μας, αλλά και για ολόκληρη την αρτινή κοινωνία.
Ωστόσο η μελέτη αυτή δεν πρέπει να  έρθει σαν  ένα τελεσμένο γεγονός την τελευταία στιγμή στο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση, αλλά πρέπει να αποτελέσει υπόθεση ολόκληρης της αρτινής κοινωνίας, η οποία θα  πρέπει να λάβει γνώση του περιεχομένου της κατά το χρόνο εκπόνησής της  και δια των θεσμικών, επιστημονικών, πολιτιστικών, κοινωνικών  και άλλων φορέων της, να συμβάλει με τις προτάσεις  και τις ιδέες της,  έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός σχεδιασμός  του έργου αυτού, με σεβασμό πάντα στον ιστορικό και φυσικό χώρο μέσα στον οποίο βρίσκεται.
 Το ΞΕΝΙΑ πρέπει να διαμορφωθεί σε ένα καλαίσθητο και υψηλής  αισθητικής κτίριο, με χρήσεις που καθορίστηκαν ήδη από το Δημ. Συμβούλιο και φέρουν τη σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ και  να συνδεθεί με τη συνολικότερη πρόταση που καταθέτουμε προς συζήτηση στην αρτινή κοινωνία για τη θεσμοθέτηση ενός ετήσιου φεστιβάλ μουσικής, διεθνούς χαρακτήρα, που θα διοργανώνεται στην πόλη μας  από το Δήμο Αρταίων, με τη συμβολή του Πανεπιστημίου, του μουσικού σχολείου και  άλλων αρμοδίων φορέων,  αλλά και την αξιοποίηση  του πλούσιου  ντόπιου ανθρώπινου δυναμικού, που έχει πολλά να δώσει με τις καλλιτεχνικές γνώσεις και προσπάθειές του.
Η πρότασή μας αυτή μπορεί σχετικά  εύκολα και χωρίς υπέρογκες δαπάνες, να δώσει άμεσα ώθηση στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Άρτας  και στην εξύψωση του πολιτισμικού και πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της.  Το Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ μπορούν να πρωταγωνιστήσουν στο σχέδιο αυτό, ως ένας δημόσιος χώρος υψηλής αισθητικής,  ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, ανοιχτός και ελεύθερα προσβάσιμος σε  όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Άρτας.
Μπορούμε να βγούμε από το τέλμα. Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε την έμπνευση να αλλάξουμε τα πράγματα και να ομορφύνουμε την Άρτα μας.- 
Άρτα, 4-4-2019
ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ Υποψήφια Δήμαρχος με τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]