ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αδιόρθωτο το Δημόσιο- «Φούσκωσαν» τα χρέη του!

Αποκαρδιωτικά είναι τα νεώτερα στοιχεία από το ΓΛΚ αναφορικά με την πορεία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες, καθώς αντί να μειώνονται, αυξάνονται μήνα με το μήνα!
Έχοντας χάσει την πρώτη προθεσμία πλήρους εξόφλησης στις 31 Αυγούστου αλλά και τη δεύτερη στις 31 Δεκεμβρίου, το Δημόσιο κλείνει μάτια κι αυτιά όχι μόνο στις επικριτικές αναφορές της Κομισιόν αλλά και στις φωνές της αγοράς, που «διψά» για ρευστό, προκειμένου να καλυφθεί το οξύ πρόβλημα της επαρκούς χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα.



Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αποκαλύπτουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις γενικής κυβέρνησης συνολικού ύψους 1,669 δις ευρώ τον Φεβρουάριο έναντι 1,578 δις ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 και 1,528 δις ευρώ το Δεκέμβριο του 2018. Στο ίδιο διάστημα οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητες στα 480 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο έναντι 488 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.
Ειδικότερα, οι ΟΤΑ κατάφεραν να αυξήσουν τα χρέη τους στα 221 εκατ. ευρώ από τα 206 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, ο ΕΟΠΥΥ ανέβηκε 10 εκατ. ευρώ υψηλότερα, δηλαδή στα 150 εκατ. ευρώ, ενώ τα νοσοκομεία έχουν… καταφέρει να «φουσκώσουν» τα χρέη τους στα 446 εκατ. ευρώ από 359 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο και 294 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο.
Κι όλα αυτά όταν το Δημόσιο εξαπολύει 1 κατάσχεση τραπεζικού λογαριασμού ανά 10 δευτερόλεπτα, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων στις εφορίες, έχοντας διπλασιάσει τις υποθήκες ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο….
EEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]