Παθητικό Κάπνισμα Και Ανθρώπινα Δικαιώματα: 3η Συνάντηση σήμερα Στα Ιωάννινα

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και ο Τομέας Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ σας καλούν στην 3η μηνιαία δίωρη διαδραστική συνάντηση για το ακαδ. έτος 2018-19 με τίτλο
<<Από το Α ως το Ω>> - Μια Ακαδημία για Γονείς που θα διεξαχθεί
την ΤΡΙΤΗ 2 Απριλίου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Du Lac.

Ο κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, τ. Αναπλ.Καθηγητής Πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard θα συζητήσει με το ακροατήριο το θέμα:
"Παθητικό κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα".

Ο ομιλητής θα αναφερθεί στη συσχέτιση του παθητικού καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους ως μια εκτεταμένη μορφή βίας, που στρέφεται κυρίως εναντίον μικρών παιδιών και αδύναμων πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι πάσχοντες από αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά νοσήματα. Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα των εγκύων γυναικών και των εργαζομένων στους χώρους αυτούς, που, χωρίς δυνατότητες άμυνας, υποβάλλονται σε υποχρεωτικό κάπνισμα και υφίστανται βαριές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.
Ιδιαίτερο είναι το πρόβλημα των εγκύων γυναικών και των εργαζομένων στους χώρους αυτούς, που, χωρίς δυνατότητες άμυνας, υποβάλλονται σε υποχρεωτικό κάπνισμα και υφίστανται βαριές συνέπειες σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]