3Κ και... ανεργία: Απεργία πείνας από επί 18 χρόνια (!) συμβασιούχο Δήμου

Σίγουρα, η 3Κ ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των Δημάρχων, περί στελέχωσης των υπηρεσιών των Δήμων από μόνιμο προσωπικό και μάλιστα, με 8.500 τέτοιες θέσεις στον ευαίσθητο και ιδιαίτερα κρίσιμο τομέα της Καθαριότητας, με την εν λόγω Προκήρυξη, όμως, πολλές εκατοντάδες συμβασιούχων έχουν βρεθεί ήδη εκτός εργασίας με την έκδοση της και την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων και πολλοί περισσότεροι θα βρεθούν στην ίδια σκληρή “μοίρα” με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων, σε λίγες ημέρες.
Υπάρχουν, βέβαια, κι οι περιπτώσεις αυτών που παρέμειναν, αυτών που διάλεξαν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να παρατείνουν τη “μη ανεργία” - πληρώνοντας από τον πενιχρό μισθό τους κι μία και δύο και… δέκα φορές νομικά έξοδα - προσδοκώντας την πολυπόθητη μονιμοποίηση, χωρίς να ξεχνούν, όμως ποτέ, ότι πιθανότατα κι αυτοί θα έχουν την ίδια σκληρή μοίρα των συναδέλφων τους, που δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Μία τέτοια περίπτωση, αυτή που παρουσιάζουμε, σήμερα, που μετά από πορείες, καταλήψεις κ.τ.λ. “κουράστηκε” και είπε… “όλα για όλα. Δεν πάει άλλο” κι αποφάσισε να “κατέβει” σε απεργία πείνας.

Ο λόγος για την επί 18 χρόνια (!) “παρατασιούχο” του Δήμου Κρωπίας, παιδί πολύτεκνης οικογενείας (11 παιδιά) και “αρχηγός” της δικής της, αλλά μονογονεϊκής οικογένειας, αντιπροέδρου του Σωματείου Συμβασιούχων Ελλάδας, Μαριάννας Βουγιούκα.

Απεργία πείνας, λοιπόν, μπρος από μία Προκήρυξη που μεν εξασφαλίζει μόνιμες θέσεις, αλλά… κι αφήνει εκτός ανθρώπους, που αποδεδειγμένα πρόσφεραν με την εμπειρία τους, πολύτιμη…
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]