Αυγενάκης από Ηράκλειο «Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή»



«Η ΝΔ δεν είναι μόνο  η Παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρώπη. Είναι η παράταξη που διαχρονικά στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Είναι και η Παράταξη που πριν από τέσσερα χρόνια κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην εκδήλωση «Ευρωεκλογές 2019: Για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ισχυρή Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε, απόψε, με τη συμμετοχή 16 υποψήφιων Ευρωβουλετών της Νέας Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Λευτέρη Αυγενάκη:

Τώρα ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος δρόμος, με νέες προκλήσεις. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη η οποία απειλείται από τις δυνάμεις του λαϊκισμού και του εθνικισμού.

Το εγχείρημα της Ευρώπης πέτυχε, διότι βασίστηκε στις δυνάμεις που πίστεψαν στα θαυμαστά που μπορούν να πετύχουν ενωμένοι οι λαοί. Και αυτές οι αξίες πρέπει να είναι η βάση που θα προχωρήσει η Ένωση στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πολιτικής οικογένειας, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα είναι νικητής και στις επόμενες εκλογές καθώς και πρωταγωνιστής στις εξελίξεις της Ευρώπης. Και την επόμενη ημέρα θα είμαστε με τους νικητές, με τον Μάνφρεντ Βέμπερ τον επόμενο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους, 16 από τους οποίους έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε σήμερα στο Ηράκλειο. Ανθρώπους που ο καθένας τους έχει μια ξεχωριστή διαδρομή. Μια προσωπική ιστορία προκοπής. Είναι όλοι τους, άνθρωποι με ποιότητα, όπως είπε και εχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Γιατί αυτό ξεχωρίζει τη Νέα Δημοκρατία από τα υπόλοιπα κόμματα. 

Η κάλπη της 26ης Μαΐου θα είναι η μόνο η αρχή, και θα την σηματοδοτήσει μια μεγάλη νίκη! Μια νίκη των δυνάμεων της δημιουργίας και της προόδου!

Στην εκδήλωση η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Η Αλλαγή που Αξίζουμε» του Λευτέρη Αυγενάκη, στο νομό Ηρακλείου, συμμετείχαν αναλυτικά οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργος Κύρτσος, Κώστας Δέρβος, Μιχάλης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αμυράς, Λευτέρης Βαρουξής, Καλυψώ Γούλα, Δημήτρης Καιρίδης, Γιώργος Κρεμλής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Αλέξανδρος Μαλλιάς, Μιχάλης Μασουράκης, Δημήτρης Μελάς, Κλεοπάτρα (Κλαίρη) Σαραντάκου-Βογιατζάκου, Πέγκυ Σταθακοπούλου και Άκης Τσελέντης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησαν της παρακάτω δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, η κ. Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου επεσήμανε: «Στις Ευρωεκλογές δίνουμε μαζί  μια μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα που είναι η πατρίδα μας. Για την Ευρώπη που είναι το σπίτι μας. Αγωνιζόμαστε δυνατά για την Ελλάδα, μαχητικά για τους Έλληνες».

Ο κ. Γεώργιος Κύρτσος υπογράμμισε: «Πέντε βασικοί στόχοι: α) Βελτίωση του δημοσιονομικού πλαισίου με μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, β) Προώθηση τραπεζικής ένωσης, βελτίωση μεταχείρισης δανειοληπτών, γ) Σύνδεση ευρωπαϊκών πολιτικών με περιφερειακή ανάπτυξη και καθημερινότητα του πολίτη, δ) Οργάνωση ευρωπαϊκής δεύτερης ευκαιρίας για τα θύματα της κρίσης και ε) Υπερήφανη Ελλάδα σε ενωμένη Ευρώπη».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δέρβος τόνισε: «Νιώθω την υποχρέωση να ακουστεί η φωνή της γενιάς μου στη διαμόρφωση του αύριο της πατρίδας μας. Για μια Ευρώπη πιο πρακτική, πιο πολιτική και περισσότερο αποτελεσματική στην καθημερινότητα μας».

Ο κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος ανέφερε: «Γιατί αγωνίστηκα για την ευρωπαϊκή ιδέα από τα χρόνια της ένταξης. Γιατί γνωρίζω καλά τα ευρωπαϊκά θέματα και ως αυτοδιοικητικός και τις τοπικές κοινωνίες και γιατί πιστεύω πως η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα».

Ο κ. Γιώργος Αμυράς υπογράμμισε: «Ενώνω τις δυνάμεις μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί εκφράζει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος να παλέψω ώστε η χώρα μας να αποκτήσει ξανά τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που εγγυάται τον Ευρωπαϊκό μας δρόμο!».

Ο κ. Λευτέρης Βαρουξής είπε: «Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, που δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία αυτής της υπέροχης χώρας».

Η κ. Καλυψώ Γούλα δήλωσε: «Συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γιατί πιστεύω στον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της και διότι με την εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση θεωρώ ότι μπορώ να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων της χώρας μέσω του ευρωκοινοβουλίου».

Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης διευκρίνισε: «Συμμετέχω σε αυτή τη μάχη γιατί υπερασπίζομαι ότι πρέπει να χτίσουμε μια νέα αξιόπιστη Ελλάδα, ισότιμη στην Ευρώπη και να διεκδικήσουμε μια Ευρώπη ισχυρή, που προστατεύει τους αδύναμους και επενδύει στη σύγκλισή μας με τον πλούσιο βορρά».

Ο κ. Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής ανέφερε: «Πιστεύω ότι η Ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη ενισχύει τη δυνατότητα  προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων. Γι’ αυτό, με εφόδια τη γνώση, την πείρα και τη δικτύωση από τη μακρά διαδρομή μου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση του αυριανού Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και συμμετέχω στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.». 

Ο κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος επεσήμανε: «Είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές του Μαΐου γιατί θέλω και μπορώ να δώσω μάχες για μια Ευρώπη ανοικτή, προσβάσιμη για όλους! Μια Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και συνεργασία!».

Ο κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς τόνισε: «Διπλωμάτης, 11 Κυβερνήσεις, 15 Υπουργοί Εξωτερικών. Προώθηση  Εθνικών Συμφερόντων σε Ουάσιγκτον, Τίρανα, Σκόπια, ΟΗΕ, Στρασβούργο. Γνώση, πείρα, αποτελεσματικότητα πολιτικών/διπλωματικών αγώνων. Τώρα στο Ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Σύνεση, Συνεννόηση, Συναίνεση».

Ο κ. Μιχάλης Μασουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για μια Ελλάδα που στέκεται στα πόδια της, νοιώθει σιγουριά και αγκαλιάζει το μέλλον, σε μια Ευρώπη που δουλεύει για όλους, προστατεύει τα σύνορα μας και αποφασίζει μαζί με τους πολίτες».

Ο κ. Δημήτρης Μελάς έδωσε έμφαση: «Πιστεύω βαθιά πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία μου στον Αγροδιατροφικό Τομέα μπορεί να συμβάλλει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση μιας ισχυρής εθνικής θέσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η κ. Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη ανέφερε: «Το στοίχημα των Ευρωεκλογών, είναι μεγάλο και ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί πιστεύω στην ανανέωση με νέα πρόσωπα και ενεργούς πολίτες. Το να αναδειχθούν τα προβλήματα της χώρας μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πρέπει να συμμετέχουμε και να έχουμε λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωκοινοβούλιο. Θεωρώ ότι η ΕΕ μπορεί να προσφέρει προοπτική αν θυμηθεί τον θεμέλιο λίθο, πάνω στον οποίο οικοδομήθηκε, δηλαδή την αλληλεγγύη».

Η κ. Πέγκυ Σταθακοπούλου επεσήμανε: «Πιστεύω σε μια δομημένη, πλούσια, ανατρεπτική και ανοιχτή ευρωπαϊκή κοινωνία. Το κόμμα της ΝΔ προσβλέπει σε μια Ελλάδα που βρίσκεται πολύ κοντά  σ’ αυτό που ονειρεύομαι. Με δυνατή παρουσία και εμπεριστατωμένο λόγο στην Ευρώπη της επόμενης δεκαετίας».

Ο κ. Άκης Τσελέντης δήλωσε: «Συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά ισχυρή φωνή και ισότιμη θέση στην Ευρώπη. Το κοινό μας όραμα για ασφαλή σχολεία, για μοντέρνα πολιτική προστασία με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Θα εργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία, ώστε η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει ξανά στην έρευνα, την καινοτομία, στη τεχνολογία και στον πολιτισμό. Έτσι οι νέοι μας θα ξαναχτίσουν τα όνειρά  τους στον τόπο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]