Εργ.Κέντρο Ιωαννίνων:Τώρα συνέδριο της ΓΣΕΕ, πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες...


Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει τη διάλυση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ από την συνδικαλιστική μαφία  που χρόνια τώρα έχει κάτσει στο σβέρκο της εργατικής τάξης, βάζοντας πλάτες στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, στη διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις προηγούμενες μέρες, ζητούσαν επίμονα να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ αντί να μοιράζουν κάρτες αντιπρόσωπων οι καμαριέρες στα δωμάτια και τις πισινές του ξενοδοχείου. Το αρνήθηκαν. Ο λόγος ήταν προφανής. Δεν ήθελαν καμία πιστοποίηση των αντιπροσώπων! Ήθελαν να μπουν στο Συνέδριο όλοι οι νόθοι και οι εργοδότες.
Αν ήθελαν πραγματικό συνέδριο είναι σίγουρο ότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας. θα έβγαινε στην φόρα οι μηχανισμοί τους, τα σκάνδαλα τους όπως το φαγοπότι στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, οι πρόεδροι Ανωνύμων Εταιρειών και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων όπως η φιλενάδα τους από τα ΜΥ ΜΑΡΚΕΤ που την παρουσιάζουν ως εργαζόμενη, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.
Όλες τις προηγούμενες μέρες έσπερναν συκοφαντίες με στήριξη μερίδας μεσών ενημέρωσης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για δήθεν εισβολή του ΠΑΜΕ. Κλαίγονται που δεν κινητοποιήθηκε η κρατική καταστολή για να τσακίσει τις κινητοποιήσεις εκλεγμένων αντιπρόσωπων, συνδικαλιστών και εργατών απ'ολη την χώρα. Ήθελαν συνέδριο με ΜΑΤ, μπράβους, με το συνδικαλιστικό της ασφάλειας μέσα στις συνέδριο.
Δεν το επιτρέψαμε. Χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δίκες τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!
Αφού επί 4 μέρες τρωγόπιναν στα πολυτελή ξενοδοχεία, με τα λεφτά των εργαζομένων, αποφάσισαν τη Δευτέρα (18/3) να διαμαρτυρηθούν, επειδή οι εργάτες τους γύρισαν την πλάτη, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στα κόμματα που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια. Μνημόνια, τα οποία απαγόρευσαν στη ΓΣΕΕ να έχει ρόλο στη διαμόρφωση του κατώτερου μισθού.
Η ηγεσία της ΓΣΕΕ ξέχασε να στείλει επιστολές στον Κοστέλο, στη Λαγκάρντ, ξέχασε να στείλει επιστολές στον ΣΕΒ, στο ΣΕΤΕ.
Αυτοί είναι τα πραγματικά τους αφεντικά.
Αυτοί είναι που, μαζί με την κυβέρνηση, απαγόρευσαν την απεργία, αυτοί που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις και κοινωνικές παροχές, αυτοί που τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης. Κρίμα που τους ξέχασαν.
Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που μας στηρίζουν σε όλη τη χώρα έχουμε μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα...
Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση. Είτε τώρα, είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, το συνέδριο της ΓΣΕΕ θα είναι πραγματικά εργατικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]