Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τη "βαριά βιομηχανία" για την Ήπειρο

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για το πρώτο 9μηνο του 2018 για τον τουρισμό στην Ήπειρο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας  ΤΟ ΒΗΜΑ ,η Ήπειρος είναι μια από τις  Περιφέρειες στην οποία καταγράφεται όχι μόνο αύξηση των αφίξεων αλλά και σημαντική αύξηση στα χρήματα που ξόδεψαν οι επισκέπτες ανά διανυκτέρευση .
Η αύξηση μάλιστα  της τάξεως του 12% είναι και η μεγαλύτερη που καταγράφεται μεταξύ όλων των Περιφερειών της Ελλάδας.
Στην Ήπειρο οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν 66,8 ευρώ ανά διανυκτέρευση ,όταν στην πλέον τουριστική περιοχή ,στο Νότιο Αιγαίο οι ξένοι τουρίστες ξόδεψαν 86 ευρώ!
Και μπορεί οι δαπάνες των διανυκτερεύσεων να κατατάσσουν την Ήπειρο στις Περιφέρειες με θετικό ισοζύγιο δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με τα συνολικά έσοδα στον τουριστικό κλάδο ,αφού οι εισπράξεις συρρικνώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το 2017,με τις ταξιδιωτικές εισπράξεις για το ίδιο διάστημα να ανέρχονται στα 196,5 εκ. ευρώ.
Το  ίδιο διάστημα οι επισκέψεις ανήλθαν στις 708 .000 και οι διανυκτερεύσεις στα καταλύματα της Ηπείρου στα 2,9 εκ.
Από τα στοιχεία φαίνεται ότι ο βασικός όγκος των εισπράξεων αφορούν στον ξενοδοχειακό κλάδο ενώ απαιτείται ακόμη αρκετή δουλειά για να καταφέρουν να πάρουν μερίδιο από την τουριστική πίτα και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας.
Ο τουρισμός πάντως για την περιοχή της Ηπείρου μπορεί να δημιουργήσει τη βαριά βιομηχανία αφού δεν υπάρχουν μόνο προοπτικές αλλά και πολλές δυνατότητες...
[πηγή πληροφοριών ΤΟ ΒΗΜΑ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]