ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Ποια πρόστιμα και κυρώσεις επιβάλλονται από την τροχαία σε περίπτωση κυκλοφορίας ανασφάλιστου οχήματος;

Σύμφωνα με τον Νόμο 4286/2014 σε περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη επιβάλλονται με πράξη της αστυνομικής αρχής ορισμένες κυρώσεις όπως αφαίρεση του διπλώματος για 6 μήνες, αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες και σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα για 2 χρόνια.

Τα χρηματικά πρόστιμα που επιβάλλονται υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου (κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976) είναι για Λεωφορεία και Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης 1000 ευρώ, για Επιβατηγά και άλλα οχήματα 500 ευρώ και για δίκυκλα 250 ευρώ. Σε περίπτωση που ο οδηγός του οχήματος είναι ο κύριος ή κάτοχος αυτού επιβάλλεται ένα μόνο πρόστιμο. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε..

Σε περίπτωση προσκόμισης απόδειξης πληρωμής των διοικητικών προστίμων και του σχετικού συμβολαίου ασφάλισης του οχήματος, προ της παρέλευσης των ανωτέρω περιόδων, τότε κατ’ εξαίρεση επιστρέφονται η άδεια οδήγησης στον οδηγό και η άδεια κυκλοφορίας με τις κρατικές πινακίδες στον κύριο ή κάτοχο του οχήματος.



©Μέντωρ Διαμεσολαβητής
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]