Ξέχωρο Φιλιατών:"Μάχη"...με τις διακοπές ρεύματος ..Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Να διαμαρτυρηθούν στον ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισαν πριν από λίγο καιρό   κάτοικοι του χωριού Ξέχωρο της τοπικής κοινότητας Φιλιατών, με αφορμή τις συχνότατες  διακοπές ρεύματος στον οικισμό τους Στο   mail έστειλαν  τον Ιανουάριο στο epirus-tv-news.gr   οι κάτοικοι ανέφεραν ότι το πρόβλημα φέρεται να ξεκινά από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Λυκόραχη του όρους Φαρμακοβούνι .Με τα έντονα καιρικά φαινόμενα , όπως επισήμαναν  ,οι διακόπτες πέφτουν  κάθε φορά που παρατηρείται  κεραυνική δραστηριότητα με αποτέλεσμα  να μένει  το χωριό χωρίς ρεύμα .
Αυτό που ζητούσαν  με την επιστολή διαμαρτυρίας τους στον  προϊστάμενο του  ΔΕΔΔΗΕ  Ηγουμενίτσας,ήταν  να απολαμβάνουν  και οι ίδιοι  ότι και οι κάτοικοι των γύρω χωριών  αλλά και της πόλης της  Ηγουμενίτσας ,ηλεκτρική ενέργεια δίχως συστηματικές διακοπές ....
 Το πρόβλημα ωστόσο παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους   εξακολουθεί να υφίσταται με τους κατοίκους  του οικισμού να βρίσκονται σε απόγνωση ...
Έτσι  ο πρόεδρος της Τ.Κ Ξέχωρου του Δήμου Φιλιατών ,κ.Βασίλειος Ντέλλος  μετά την επιστολή που απέστειλε στον προϊστάμενο της ΔΕΔΔΗΕ Ηγουμενίτσας ,στις 5 Φεβρουαρίου 2019  έστειλε   νέα επιστολή  αυτή τη φορά   στον διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου -Ηπείρου .
Όπως αναφέρεται σε αυτή το φαινόμενο των διακοπών της ηλεκτροδότησης  δυστυχώς συνεχίζεται με αυξανόμενο μάλιστα ρυθμό δίχως να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο από την αρμόδια  υπηρεσία .
"Είναι ψυχοφθόρο να βλέπεις τα γύρω χωριά να έχουν ηλεκτρισμό και οι κάτοικοι του χωριού να χρησιμοποιούν γκαζόλαμπες για φωτισμό "αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εν λόγω  επιστολή .
Σημειώνεται  μάλιστα ότι το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος ταλαιπωρεί και μια κτηνοτρόφο που διατηρεί σταυλικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.

Κάτοικος της περιοχής:Θα φτάσουμε ως το Συνήγορο του Καταναλωτή και τη Βουλή 
Μιλώντας στο epirus-tv-news.gr  ο κ.Βασίλης κάτοικος της περιοχής  είπε ότι το  συγκεκριμένο πρόβλημα έχει ενταθεί τα τελευταία 2 χρόνια .
Στο Ξέχωρο διαμένουν περίπου 30 κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι που αισθάνονται παραμελημένοι αφού παρά τις προσπάθειες για λύση του προβλήματος κανείς δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να απαντήσει στην πρώτη  επιστολή τους .
"Κάθε φορά που έχουμε έντονη κακοκαιρία στην περιοχή το ρεύμα κόβεται  κατά  μέσο όρο 6 με 7 φορές το μήνα .Αν η διακοπή γίνει δε   το απόγευμα η βλάβη θα αποκατασταθεί την επόμενη μέρα .Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη έχει γίνει η ζωή μας αφού ζούμε με το άγχος μήπως  μείνουμε χωρίς ηλεκτρισμό " είπε ο κ.Βασίλης  υπογραμμίζοντας παράλληλα πως οι λιγοστοί κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα ως τον Συνήγορο του Πολίτη  και τη Βουλή...

Ο πρόεδρος της Τ.Κ  απευθύνει έκκληση  στον  διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ Πελοποννήσου -Ηπείρου και μαζί με τους κατοίκους ελπίζει ότι  αυτή τη φορά οι αρμόδιοι θα ενσκήψουν με τη δέουσα προσοχή στο πρόβλημά τους  και θα μεριμνήσουν για την εξάλειψή του..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]